AcasăActualitateSocialSE TRECE LA FAPTE – În Baia Mare încep lucrările de reabilitare...

SE TRECE LA FAPTE – În Baia Mare încep lucrările de reabilitare a blocurilor din zona Piața Revoluției

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dupa ce in urma cu aproximativ o luna si jumatate a fost semnat primul contract de executie care prevedea reabilitarea termica din fonduri europene a sase blocuri din municipiul Baia Mare, a fost parafat un nou act. Acesta prevede reabilitarea termica a blocurilor de locuinte nr. 1 din Strada Culturii și nr. 5 din Piața Revoluției.  

“Sunt doua blocuri emblematice pentru municipiul Baia Mare si pentru ca in 20 iulie, daca nu ma insel, vom avea licitatia pentru reabilitarea Pietei Revolutiei si atunci e util sa avem in paralel si reabilitarea acestor blocuri care au o anumita vechime, au o anumita stare de degradare. Au suferit câteva modificari nu tocmai fericite in amenajare si mi-am dorit, in primul rand acest lucru din respect pentru oamenii care asteapta de foarte multa vreme sa se inceapa aici treaba. Si pentru a da un exemplu altora, tot din aceasta piata, care nu au inteles ce inseamna sa fii cetatean si sa te orientezi si spre interesul orasului, nu doar spre interesul tau. Va fi, sper eu, un semnal astazi, dar in special la finalizarea proiectului, la finalizarea santierului, pentru toti cei care vor in viitor sa participe la astfel de reabilitari”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

In urma finalizarii lucrarilor de reabilitare termica, un numar de 134 de apartamente vor beneficia de imbunatatirea confortului termic interior al locuintei, reducerea pierderilor de caldura si a consumului energetic ca urmare a reducerii costurilor de intretinere pentru incalzire. De asemenea, prin alocarea de fonduri europene, guvernamentale, dar si din partea autoritatilor baimarene, cetatenii beneficiaza de o reducere substantiala a costurilor de investitie.

“In Consiliul Local am adoptat o hotarare cu privire la reducerea contributiei proprietarilor pe care o sa o compensam noi din bugetul local. Lucrul acesta este util pentru ca mai ales in aceste cladiri foarte multi sunt pensionari, blocurile sunt construite la inceputul industrializarii orasului si cred ca trebuie sa ne gandim la cei care au contribuit la dezvoltarea orasului si sa facem si noi mici gesturi in a-i sprijini”, a mai spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Cota de contributie a municipiului Baia Mare la sustinerea financiara a proiectului este de 30% din valoarea planului de dezvoltare, urmand ca asociatiile de proprietari sa suporte 10% din suma totala a proiectului, in timp ce 60% reprezinta finantarea din fonduri europene.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA