AcasăActualitatePoliticSE STRÂNGE LAȚUL – Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, confirmă că...

SE STRÂNGE LAȚUL – Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, confirmă că Gabriel Sandu i-a denunțat pe liderii PDL

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru Gabriel Sandu i-a turnat la DNA pe toți cei cărora le-ar fi dat bani. El le-a spus procurorilor că i-ar fi dat, lunar, 300.000 de euro lui Emil Boc pe când acesta era premier. Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Anastase sunt și ei pe lista acuzaților care ar fi primit bani de la Sandu.

Primarul Clujului, Emil Boc, fost premier PDL, a negat că ar fi condiţionat vreodată, în întreaga sa viaţă publică, numirea sau menţinerea într-o funcţie publică a cuiva, de primirea unei sume de bani. Afirmaţia vine în contextul declaraţiilor din ultimele zile ale fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, conform cărora lideri ai PDL, printre care şi Emil Boc, au făcut presiuni asupra sa să dea bani pentru campania la prezidenţiale din 2009 a lui Traian Băsescu.

Întrebat dacă Sandu a oferit vreodată, condiţionat sau din propria dorinţă, bani partidului, Emil Boc a spus că acest lucru ar trebui să fie consemnat în documentele PDL, care pot fi consultate. Emil Boc, care în 2009 era premier şi preşedinte al PDL, a specificat că nu a fost citat încă la DNA în legătură cu acest dosar, dar că atunci când acest lucru se va întâmpla, se va duce ca orice cetăţean al României să spună ceea ce ştie.

Gabriel Sandu este cercetat de procurori în Dosarul Microsoft. El acuză fosta conducere a PDL, nominalizându-i pe Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, dar şi alte persoane, de presiuni făcute în 2009 asupra sa pentru acoperirea de îndată a unor obligaţii financiare necesare campaniilor electorale.

Laura Codruța Koveși, procuror șef al DNA, confirmă că Sandu a rupt legea tăcerii. În plus, Koveși punctează un aspect foarte important. Sandu nu a turnat la DNA, ci  a dezvăluit fapte de corupție, e verdictul pus de șefa DNA. ”Noi nu primim cetățeni care se spovedesc, ci oameni care cunosc detalii despre fapte de corupție și care fac denunțuri.”, a spus Laura Codruța Kovesi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA