AcasăActualitatePoliticSe sparge buboiul! Am așteptat cam mult, dar a meritat. Demisii în...

Se sparge buboiul! Am așteptat cam mult, dar a meritat. Demisii în lanț la vârful PDL. Sorin Frunzăverde (prim – vicepreședinte) și Darius Vâlcov (primar Slatina) au plecat din PDL!

DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde demisionează din formaţiunea democrat-liberală şi va candida din partea PNL la alegerile din iunie pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. „Frunzăverde va fi candidatul nostru la preşedinţia CJ Caraş-Severin”, au declarat surse din PNL.
În 13 martie, vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat agenţiei MEDIAFAX că prim-vicepreşedintele partidului Sorin Frunzăverde a intrat într-un conflict cu ea nemulţumit că l-a schimbat din funcţie pe directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) din Caraş-Severin, susţinut de el. În replică, Sorin Frunzăverde a declarat că nu a existat un conflict între el şi Elena Udrea şi că „responsabilul judeţean de la ISC Caraş-Severin” la care aceasta face referire nu a fost şi nu este membru al PDL.
Sorin Frunzăverde era membru fondator al Partidului Democrat (în prezent PDL), din partea căruia a fost desemnat ministru la diferite portofolii în mai multe guverne şi a ocupat, de asemenea, funcţii în administraţia locală.
De asemenea, Frunzăverde era preşedintele Organizaţiei judeţene a PDL Caraş-Severin, considerat unul dintre „greii” formaţiunii democrat-liberale.
La congresul partidului din mai 2011, Sorin Frunzăverde a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, cu 1142 de voturi. El a fost al doilea ca număr de voturi, după Gheorghe Flutur. Frunzăverde a fost unul dintre susţinătorii lui Vasile Blaga la şefia formaţiunii.
În perioada 2001 – 2011, Frunzăverde a fost vicepreşedinte al partidului, ocupându-se de relaţiile internaţionale şi fiind unul dintre artizanii primirii Partidului Democrat în Partidul Popular European, după ce fusese membru al Internaţionalei Socialiste. De altfel, Frunzăverde era unul dintre susţinătorii schimbării simbolului PDL, care să renunţe la trandafir – simbol al socialiştilor – şi să adopte inima – simbolul PPE.

În perioada 1997-2000, Sorin Frunzăverde a deţinut o serie de funcţii ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat: ministrul Apelor, Pădurilor şi Mediului Înconjurător (5 decembrie 1997 – 11 februarie 1998) în Guvernul Victor Ciorbea, din care a demisionat odată cu retragerea miniştrilor PD din guvern; ministrul Turismului (17 aprilie 1998 – 16 decembrie 1998) în Guvernul Radu Vasile, până când a fost desfiinţat ministerul, trecând apoi la şefia Autorităţii Naţionale pentru Turism; ministrul Apărării Naţionale (13 martie 2000 – 28 decembrie 2000) în Guvernul Mugur Isărescu.
Frunzăverde a fost deputat PD în legislatura 2000 – 2004. Apoi, între 2004 şi 2006, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie la care a renunţat pentru a prelua din nou portofoliul Apărării Naţionale, de această dată în Cabinetul Tăriceanu. A deţinut această funcţie până în aprilie 2007, când PD a fost scos din Guvern.
La alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, Frunzăverde a fost ales deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidând primul pe lista Partidului Democrat. A îndeplinit funcţia de şef al delegaţiei române din cadrul PPE-DE.
În iunie 2008, Frunzăverde a candidat la funcţia preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, câştigând alegerile.

O palmă pe obrazul unui partid mincinos

Tot astăzi, și-a anunțat demisia din PDL și unul dintre cel mai bine cotați primari ai partidului, Darius Vâlcov.
Primarul din Slatina a declarat că vrea ca gestul său să fie „o palmă pe obrazul unui partid mincinos”.
Darius Vâlcov şi-a motivat demisia din PDL prin faptul că promisiunile primite de la conducerea centrală a partidului şi de la miniştrii partidului în sensul finanţării unor investiţii de interes major pentru locuitorii municipiului Slatina nu au fost onorate şi organizaţia PDL Olt nu a fost respectată.
Darius Vâlcov a condus organizaţia PDL Olt un an şi patru luni. El se află la al doilea mandat de primar al municipiului Slatina și are o cotă de încredere de 80 la sută în sondaje.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA