AcasăActualitateSE SCHIMBĂ VREMEA - Prognoza meteo până în 13 mai

SE SCHIMBĂ VREMEA – Prognoza meteo până în 13 mai

DISTRIBUIȚI

SE SCHIMBĂ VREMEA Meteorologii anunţă, pentru următoarele două săptămâni o vreme în general caldă, cu valori termice mult mai ridicate decât normalul perioadei până pe 6 mai.

Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată, dar intense, este estimată începând din 9 mai, relevă prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.

În Transilvania, media temperaturilor maxime se va situa, în timpul primei săptămâni, cu mult peste cea climatologic specifică începutului lunii mai, cu valori de 25–28 de grade.

În intervalul 7–9 mai, răcirea vremii va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale în această perioadă, iar până pe 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 20 şi 22 de grade.

Regimul termic nocturn va avea în prima săptămână valori minime, în medie, de 8–12 grade, iar între 7 şi 13 mai această medie nocturnă va fi de 4–8 grade.

Începând cu 5 mai, probabilitatea pentru averse de ploaie şi descărcări electrice va fi relativ ridicată şi nu sunt excluse zilele în care izolat cantităţile de apă să fie mai însemnate.

În Maramureş, până în 5 mai, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va creşte uşor, de la 27 de grade spre 28–29 de grade.

Ulterior, se va produce o răcorire a vremii ce va determina temperaturi diurne în jurul celor specifice perioadei.

Astfel, media regionala va coborî la 21 de grade, pe 8 mai, urmând ca, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, să fie mici variaţii în jurul acestei valori.

Regimul termic nocturn va fi în prima săptămână peste cel normal, cu medii ale valorilor minime de 11–12 grade, iar din data de 7 mai, media minimelor va marca o scădere, spre 7–8 grade, pe 9 mai şi se va menţine la aceste valori până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată îndeosebi în intervalul 9 – 13 mai, când vor fi posibile şi cantităţi de apă, local mai însemnate.

În Crişana, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime medii de 28 – 29 de grade.

În intervalul 7 – 9 mai, procesul de răcire va determina apropierea valorilor termice diurne de cele specifice perioadei, iar până pe 13 mai temperatura maximă, mediată la nivelul întregii regiuni, va fi de 21 – 23 de grade.

Regimul termic nocturn va avea în prima săptămână valori minime, în medie, de 13 – 15 grade, cu mult peste cele specifice perioadei, iar apoi această medie nocturnă va fi de 9 – 12 grade.

Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, asociate în general instabilităţii atmosferice, va fi mai mare cu precădere în unele zile ale intervalul 6 – 13 mai, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

 

Prognoza meteo pentru celelalte regiuni ale ţării citiţie pe Jurnalul

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA