Acasăoameni noiSE SCHIMBĂ IAR - Pensionarii, la un pas să primească o lovitură...

SE SCHIMBĂ IAR – Pensionarii, la un pas să primească o lovitură teribilă

spot_img

DISTRIBUIȚI

SE SCHIMBĂ IAR. Pensionarii care primesc atât pensie din sistemul public cât şi din cel militar vor primi, lunar, o singură indemnizaţie, informează profit.ro. Măsura face parte dintr-un proiect al Ministerului Muncii. Indemnizaţia va fi calculată din pensia cea mai avantajoasă în funcţie de opţiunea solicitantului.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere un proiect de norme pentru aplicarea Legii nr. 8/2006, modificată recent prin legea 83/2016 care, practic, creează cadrul legal ca pensionarii din sistemul public sau cel militar, al ordinii publice și securității, care sunt membri în uniunile jurnalistice, legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, să primească și o indemnizație lunară de 50% din pensie, dar doar dacă au fost membri cel puţin cinci ani.

Legea 83/2016, aprobată în mai de Parlament, extinde acordarea indemnizației lunare pentru creatori și la pensionarii din sistemul militar, al ordinii publice și securității naționale, alături de cei din sistemul public.

Totodată, noua lege enumeră printre domeniile în care pot fi constituite uniunile de creatori și pe cel al jurnalisticii, pe lângă creație muzicală, interpretativă, cinematografică, literară, arhitecturală, teatrală și arte plastice.

Normele stabilesc că celor care sunt membri a două sau mai multe uniuni de creatori li se acordă o singură indemnizaţie lunară.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA