Acasăsinucidere maramuresSE PREGĂTEȘTE CEVA? – Nato își întărește prezența în România, în special...

SE PREGĂTEȘTE CEVA? – Nato își întărește prezența în România, în special în zona Mării Negre

DISTRIBUIȚI

SE PREGĂTEȘTE CEVA?  NATO își întărește prezența în România, în special în zona Mării Negre. Este declarația făcută de secretarul general NATO în ajunul reuniunii miniștrilor ţărilor Alianței ce se desfăşoară zilele acestea la Bruxelles.

Decizia va fi luată oficial joi de miniștrii apărării din statele membre NATO. Totodată, miercuri, la NATO este așteptat pentru prima dată noul șef al Pentagonului din administraţia Trump, James Mattis.

„Să ascultăm, să învăţăm, să ajutăm şi să conducem. Acesta este genul de mesaj. Să ascultăm întâi, să învăţăm cu ce se confruntă alţii, să-i ajutăm, deoarece ne-au fost aliaţi, au fost alături de noi după ce a fost atacat New York-ul, dar şi cu zeci de înainte şi după, mulţi dintre ei au pierdut băieţi, tineri şi femei în lupte cu inamicul ce a atacat America. Apoi să conducem, America are un rol de conducere, fiecare naţiune are un rol, rolul fiecăreia e diferit şi unic pentru acea naţiune”, a declarat James Mattis, conform Digi 24.

Jens Stoltenberg a vorbit și despre scutul antirachetă de la Deveselu.

„Locația din sud, aproape de granița Rusiei. Fizica face imposibil ca rachetele nucleare intercontinentale să fie interceptate. Nu subminează apărarea nucleară a Rusiei. Este ceva care a fost creat pentru a ne apăra de amenințări care vin din afara spațiului euroatlantic. Am văzut că mai sunt țări care continuă să-și dezvolte programele balistice și ăsta e motivul pentru care NATO trebuie să aibă un asemenea sistem”, a explicat Jens Stoltenberg.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA