AcasăActualitateSocialSE MAI ÎNDREAPTĂ NEDREPTATEA – Se ieftinesc polițele RCA pentru tineri

SE MAI ÎNDREAPTĂ NEDREPTATEA – Se ieftinesc polițele RCA pentru tineri

DISTRIBUIȚI

Jumătate dintre societăţile de asigurări autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto au transmis Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) notificări privind tarifele de primă RCA, care vizează în mare parte scăderea primelor RCA pentru tineri. Promisiunea vine de la ASF care a anunţat că deja companiile de asigurări au fost de acord să modifice tarifele. Numai în ultima lună, asigurările obligatorii s-au ieftinit cu aproape 20%.

Preţurile au scăzut în ultima vreme, dar încă suntem departe de media europeană. Autoritatea pentru supraveghere financiară vrea să reducă diferenţele dintre cele două categorii de şoferi. Însă acest lucru se va întâmpla, spun asiguratorii, cu preţul scumpirii poliţei RCA pentru şoferii cu experienţă.

ASF a prelungit până la sfârşitul lunii februarie termenul până la care societăţile de asigurări pot revizui şi retransmite notificările privind tarifele de primă RCA, în contextul în care autoritatea de supraveghere a întreprins în ultimele trei luni o serie de acţiuni de reechilibrare a primelor RCA, în primul rând pentru tineri, pe trei direcţii majore de acţiune: reglementare, supraveghere şi protecţia consumatorului.

”Din cele 10 societăţi autorizate să practice asigurări RCA, un număr de 5 societăţi (City Insurance, Euroins, Astra, Generali şi Allianz) – cu o cotă de piaţă de 52,6% – au transmis deja Autorităţii aceste notificări. Modificările au vizat în mare parte reducerea încărcării pentru tineri, urmărindu-se atingerea unui nivel similar practicii europene, care arată utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de până la de 2,2 ori mai mari decât categoria majoritară, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare constatat anterior”, se arată într-un comunicat al ASF.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA