AcasăActualitateSE ÎNTORC AI NOȘTRI – Maramureșeanul Dragoș Titea revine în funcția de...

SE ÎNTORC AI NOȘTRI – Maramureșeanul Dragoș Titea revine în funcția de secretar de stat la Transporturi

DISTRIBUIȚI

SE ÎNTORC AI NOȘTRI În Monitorul Oficial a apărut decizia premierului Sorin Grindeanu prin care social-democratul maramureșean Dragoș Titea a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. De fapt, Titea, secretar executiv al PSD Maramureș, revine în postul  pe care l-a mai ocupat în perioada 2014-2015, și din care a fost alungat de premierul Victor Ponta. Cu alte cuvinte, n-a fost bun atunci și va fi bun acum?

Regele caselor de pariuri din județ și-a recâștigat scaunul pierdut, declarând că vrea să facă minunile pe care le-a promis atunci, dar n-a putut din cauza lui Ponta. Repertoriul e același, n-a renunțat și n-a introdus nicio piesă nouă: DN18, drumul expres, aeroportul Baia Mare, gara CFR, drumurile județene… și tot așa ne va spune și la a treia (re)venire dacă, Doamne ferește, va fi să fie.

Deocamdată, Maramureșul este reprezentat în Guvernul Grindeanu de doi secretari de stat, Liviu Marian Pop la Educație și Dragoș Titea la Transporturi. Nimic profesional nu-i îndreptățește pe cei doi să ocupe importantele funcții, ele fiind oferite ca recompensă pentru rezultatele bune obținute de filiala locală la alegerile parlamentare.

zetea-si-titea-680x365

Pop a pierdut mandatul de senator în detrimentul anonimilor de la PMP, datorită manevrelor politice prostești pe care le-a făcut Gabriel Zetea și le-a susținut chiar el. Titea, un permanent vânător de funcții publice, este susținut puternic de Ghiță Șimon, deputatul ajuns – vă vine să credeți?- vicepreședinte național al PSD.

Dar, cum amândoi secretarii de stat au mai avut tangență cu ministerele respective, putem spune că deja știu pe ce poteci să o apuce pentru a rezolva unele din problemele punctuale din județ pe care le vor ridica primarii, directorii de școli, oamenii de afaceri, rudele, prietenii, cunoscuții.

Să vă mai spunem că până să ajungă director juridic la ROMATSA și secretar de stat, Dragoș Titea era patron de păcănele, cu firme în domeniu ce activau prin Maramureş, Alba, Cluj, Olt, Bucureşti şi Ilfov. Jocurile de noroc erau o afacere de familie, pentru că în firma Tidero Impex SRL București alături de el figurau ca acționari mama Alexandrina Teodora, tata Petru, soția Angelica și fratele Ionuț Gabriel. Firma, care se ocupa cu de toate, a intrat în faliment după ce, așa cum scria presa vremii, a țepuit statul și partenerii.

Apoi, Dragoș și Petru, tatăl & fiul, prin 2005, au înființat Tidero Game Group SRL, specializată în jocuri de noroc și pariuri. Prin 2013, când a văzut că are drum de acces spre funcții înalte, s-a retras din funcția de administrator rămânând doar asociat. Cei de la ziuanews.ro spuneau la vremea respectivă că Dragoș Titea și-ar fi luat Bacalaureatul în același an în care a absolvit și facultatea particulară Bioterra, de unde a ieșit jurist destoinic. Dacă e adevărat, atunci jos pălăria în fața maramureșeanului cu buletin de București, pentru că ne aflăm în fața unui adevărat geniu.

”Vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte PSD Liviu Dragnea, tuturor colegilor, organizaţiei PSD Maramureş, din care fac parte şi pe care o reprezint, şi sper că acest mandat să fie unul de succes pentru Maramureş şi maramureşeni”, a declarat pentru o publicație locală Dragoş Titea.

Sunt convins că pentru el va fi un mandat de succes. Cât privește Maramureșul și maramureșenii, noul mandat va fi la fel de bogat în realizări ca și precedentul.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA