AcasăActualitate112SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SATU MARE - Mega dosar cu afaceriști, bancheri și...

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SATU MARE – Mega dosar cu afaceriști, bancheri și inspectori ANAF, retrimis la DIICOT

spot_img

DISTRIBUIȚI

Judecătorii Curții de Apel Oradea au decis în această lună să retrimită la Direcția de Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) un mega dosar în care sunt cercetați oameni de afaceri, bancheri și inspectori ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), relatează Presasm.

 

”(…) În temeiul art. 346 alineat 3 lit. c teza II Cod de procedură penală, restituie cauza la DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, constatând că procurorul nu a răspuns în termenul prevăzut de art. 345 alineat 3 Cod de procedură penală”, este Hotarârea judecătorilor în cameră consiliu din data de 05 decembrie 2017.

 

Un important grup de oameni de afaceri din județul Satu Mare a primit o lovitură dură din partea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Este vorba despre Marius Vasile Balaji, Vasile Finta, Petru Takacs (decedat între timp), Gabriel Cozmin Danciu, Gabriel Batori, Marius Iliușcă, Vasile Gheorghe Chilințan, Nicolae Ludovic Gergely, Aurel Stelian Seulean și Ivan Marina.

 

Procurorii i-au trimis în judecată în 2016

 

La data de 15.01.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus trimiterea în judecată a inculpaților BALAJI MARIUS VASILE, FINTA VASILE, TAKACS PETRU, DANCIU COZMIN GABRIEL, BATORI GABRIEL, ILIUȘCĂ MARIUS, CHILINȚAN GHEORGHE VASILE, GERGELY LUDOVIC NICOLAE, SEULEAN AUREL STELIAN, MARINA IVAN, GAMA&GAMA nr.1 SRL, GAMA&GAMA DISTRIBUTION SRL, TUR SOMEȘ CONSTRUCT SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani și trafic de influență.

 

Acuzațiile procurorilor DIICOT

 

Prin actul de sesizare s-a reținut că începând cu anul 2013 inculpații BALAJI Marius Vasile, în calitate de reprezentant al societăților comerciale GAMA&GAMA nr. 1 SRL și GAMA&GAMA DISTRIBUTION SRL, împreună cu FINTA Vasile, DANCIU Cozmin Gabriel, TAKACS Petru și BATORI Gabriel au inițiat și constituit un grup infracțional organizat și au acționat în cadrul acestuia într-un mod coordonat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Ulterior, la grupul infracțional organizat au aderat inculpații ILIUȘCĂ Marius și MARINA Ivan, suspectul SAS Ioan, în calitate de reprezentant al S.C. ROMFRESOIL HOLDING SRL și inculpatul CHILINȚAN Gheorghe Vasile, în calitate de reprezentant al S.C. TUR SOMEȘ CONSTRUCT SRL. Activitatea infracțională a grupului a fost sprijinită de către inculpatul GERGELY Ludovic Nicolae, inspector superior în cadrul A.N.A.F. — Direcția Generală Regionala a Finanțelor Publice Cluj Napoca — Serviciul de Control Intern.

 

Sursa info, foto și continuarea pe Presasm.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA