AcasăMARAMURESUL ISTORICACTUALIZARE. Comunicat Patriarhie. Se întâmplă în România! Preotul Tudor Marin a fost...

ACTUALIZARE. Comunicat Patriarhie. Se întâmplă în România! Preotul Tudor Marin a fost înjunghiat mortal într-o biserică din Focșani!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un preot din Focşani, socrul liderului sindical Vasile Marica, a fost înjunghiat mortal în biserică, atacatorul fugind de la locul faptei. Sub pretextul că vrea să îl întrebe pe preotul ceva, atacatorul a intrat în biserică unde se afla doar părintele şi o îngrijitoare.
Preotul Tudor Marin, în vârstă de 65 de ani, de la biserica „Sfântul Ioan Botezatorul”, situată în Piaţa Unirii din Focşani, a fost înjunghiat azi de un bărbat care a fugit ulterior.
Atacatorul a intrat în biserică după slujba religioasă, şi i-a cerut preotului să-l lămurească cu privire la nişte versete din Biblie. Câteva momente mai târziu, bărbatul l-a înjunghiat pe preot şi a dispărut fără urmă.
Bărbatul a aplicat doar o lovitură care i-a fost fatală părintelui. Ambulanţa a fost chemată imediat, însă medicii nu l-au putut salva.
Suspectul este căutat, un enoriaş putându-l identifica.
O echipă de criminalişti şi procurori de la Parchetul Tribunalului Vrancea face cercetarea la faţa locului asasinatului.
Cuţitul cu care l-a atacat pe preot a fost recuperat de criminalişti care urmează să prevaleze probe ADN.

Se pare că atacatorul ar fi cerut şi altor doi preoţi din Focşani să interpreteze aceleaşi pasaje din Biblie, dar bărbatul a fost refuzat. Pasajele biblice se refereau la răzbunare şi la păcate.
Şeful Serviciului Omoruri din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi un ofiţer specialist, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, s-au deplasat, în regim de urgenţă în Focşani, pentru a ajuta la ancheta privind uciderea preotului Tudorel Marin, înjunghiat mortal în biserică, informează Mediafax.
„Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, ofiţeri specialişti din cadrul Serviciul Omoruri-Direcţia de Investigaţii Criminale- IGPR se deplasează, în regim de urgenţă, în municipiul Focşani. Specialiştii IGPR vor acorda sprijin de specialitate colegilor de la IPJ Vrancea pentru valorificarea urmelor ridicate de la faţa locului, în vederea identificării principalului suspect în cazul omorului petrecut în cursul acestei zile”, precizează Poliţia Română.
De asemenea, ofiţerii vor acorda sprijin procurorului criminalist care coordonează ancheta.
„La Focşani se deplasează şeful Serviciului Omoruri din cadrul Directiei Investigaţii Criminale – IGPR şi un ofiter specialist din cadrul aceluiaşi serviciu”, arată sursa citată.

Patriarhia: Crima din biserică arată starea de degradare şi de nesinguranţă din societate

”Patriarhia Română a aflat cu profundă uimire şi durere de uciderea preotului Tudor Marin în biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, astăzi, 16 iunie 2012.Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin şi parohiei îndoliate din Focşani Patriarhia Română le adresează condoleanţe şi se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor”, se arată în comunicat.

Preotul este considerat martir

Feţele bisericeşti spun că nu au mai auzit de un asemenea caz şocant în care un preot să fie ucis în lăcaşul de cult pe care îl păstoreşte.
Potrivit cutumelor bisericeşti, un asemenea preot este considerat martir pentru că şi-a dat viaţa pentru credinţă.
„Este considerat martir pentru modul în care a plecat dintre cei vii. Noi, când suntem în biserică şi purtăm hainele preoţeşti, trebuie să ne comportăm într-un anumit fel: nu putem riposta sau lovi”, a explicat preotul Radu Grigoraş, de la Parohia Măgura din Bacău.

Acesta a explicat că slujba de înmormântare a preotului Tudor Marin va fi una specială şi va avea loc, cel mai probabil, în lăcaşul de cult în care şi-a pierdut viaţa. Va fi îmbrăcat în haine preoţeşti, va avea Evanghelia pe piept, iar slujba va fi oficiată de numeroase feţe bisericeşti.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA