spot_img
AcasăActualitateSE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE – Operație în premieră națională la Spitalul...

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE – Operație în premieră națională la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”

DISTRIBUIȚI

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE  Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare marchează o nouă premieră la nivel național, prin montarea unui dispozitiv care nu a mai fost folosit la operațiile efectuate în țara noastră. Este vorba despre o intervenție chirurgicală la un pacient de 76 de ani, cu inima foarte slăbită, la care i se va monta, în cadrul operației astăzi, 10 martie 2017, un device (endoproteză) pe artera inimii.

Fiind prima intervenție din România la care se folosește acest dispozitiv, un profesor doctor din Grecia va veni să supervizeze operația chirurgicală.

Intervenția va fi realizată de echipa de medici băimăreni, respectiv doctor Alin Hînsa, medicul primar coordonator al Secției de Chirurgie Vasculară și doctorul Ciprian Pop din același compartiment, de medicul intervenționist Dan Filip, în timp ce anestezia va fi asigurată de doctor Adriana Stoicovici.

Potrivit informațiilor oferite de chirurgii Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, care vor face prima operație din România cu acest device, stentul în valoare de 10.000 de euro se montează pe artera slăbită a pacientului, iar intervenția va dura, potrivit estimărilor, câteva ore. În ceea ce privește prezența prof. doctor din Grecia, care va ajunge în Baia Mare în cursul dimineții de vineri, acesta acceptat să asiste echipa băimăreană de medici în mod voluntar.

Astfel de operații se fac doar în centrele universitare, iar reprezentanții Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare arată că, deși instituția medicală nu este un centru universitar, montarea dispozitivului se realizează în premieră națională.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA