Acasă Actualitate 112 SE FURĂ CA-N CODRU - Hoţi de lemne prinşi şi material lemnos...

SE FURĂ CA-N CODRU – Hoţi de lemne prinşi şi material lemnos confiscat de poliţişti în Băiuţ şi Vişeu de Sus

DISTRIBUIȚI

SE FURĂ CA-N CODRU Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş desfăşoară permanent activităţi preventiv-reactive şi de combatere a faptelor ilicite în domeniul silvic, atât independent, cât şi împreună cu reprezentanţii ocoalelor silvice.

SE FURĂ CA-N CODRU Diligenţele depuse şi în acest weekend de poliţiştii maramureşeni pe această linie de muncă s-au concretizat în constatarea şi sancţionarea a două contravenţii silvice şi confiscarea a 33 mc material lemnos.

Vineri, 26 mai, şi sâmbătă, 27 mai, poliţiştii din Băiuţ şi cei din Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, pe DJ 109F, în localitatea Strâmbu Băiuţ, a fost oprită pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.

În urma controlului, poliţiştii au stabilit că şoferul transporta mai mult material lemnos faţă de cantitatea trecută în avizul de însoţire. Diferenţa de 7 mc lemn rotund de fag a fost confiscată iar conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Tot cu ocazia efectuării serviciului de patrulare, poliţiştii din Băiuţ au găsit abandonate, în locul numit „Rotunda”, mai multe piese de lemn rotund, esenţă fag.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ au stabilit că este vorba despre 14,8 mc material lemnos, care a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei.

La Vişeu de Sus poliţiştii au acţionat împreună cu angajaţi ai Ocolului Silvic Vişeu pentru verificarea mai multor agenţi economici care au ca obiect de activitate depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Unul dintre aceştia a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Pentru că a primit în depozit 11 mc lemn fără documente legale, sancţiunea aplicată a fost de 25.000 de lei. Lemnul a fost confiscat.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

foto (arhivă)

 

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: MARAMUREȘ – 4 bărbați și-au bătut și amenințat soțiile sau concubinele în acest weekend

În week-end-ul 26-27 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică au emis trei ordine de protecţie provizoriu pe numele a trei bărbaţi. Aceştia au vârste...

A CÂȘTIGAT DETAȘAT – Mesajul lui Cătălin Cherecheș după ce a fost reconfirmat de băimăreni în funcția de primar: “Am câștigat. Continuăm”

Cătălin Cherecheș a fost reales duminică, 27 septembrie, în funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta a câștigat detașat alegerile, principalii săi contracandidați...