spot_img
AcasăActualitateSocialSE DOREȘTE ELIMINAREA UNEI MARI PROBLEME - Ministrul Educației vrea o lege...

SE DOREȘTE ELIMINAREA UNEI MARI PROBLEME – Ministrul Educației vrea o lege a manualelor

DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației, Pavel Năstase are în vedere realizarea unei legi a manualelor. În acest fel, se urmărește ca, la începutul anului școlar, elevii să nu mai fie puși în situația de a nu avea cărți școlare pe bănci. 

An de an, la începutul anului școlar, printre alte probleme deranjante, se numără și cea a lipsei manualelor școlare. Ministru Educației are în vedere remedierea acestei istorice probleme prin intermediului realizării unei legi a manualelor.

„Este o problemă foarte importantă pe care eu și echipa de conducere a ministerului dorim să o rezolvăm. Aici vom face o analiză pe ciclul acesta, plecând de la curriculă până la distribuția manualelor, foarte rapid, împreună cu unitățile care sunt implicate din partea Ministerului Educației Naționale și încercăm să eliminăm acei timpi morți care generează întârzierea apariției lor. Toată lumea știe foarte bine că legea achizițiilor publice generează, nu numai pentru manuale, pentru foarte multe utilități și cerințe care vin nu numai în domeniul învățământului, foarte mari probleme.
Noi avem în vedere realizarea unei legi a manualelor, lege care să preia acest ciclul de producție a manualelor școlare, să le scoată din sfera achizițiilor publice, să fie considerată ca o achiziție specială, astfel încât, în mod transparent evident și în mod competitiv nu a nominaliza anumite companii care să se ocupe de această producție, să putem să deblocăm situația în care ne găsim. Personal vă spun sincer că o consider ca prioritatea numărul unu ca problemă, ca gravitate și ca responsabilitate a noastră de a o rezolva”, a spus Pavel Năstase, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a mai spus, referitor la manualele digitale, că acestea ajută elevii, dar nu înlocuiesc profesorii.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA