AcasăActualitateSocialSE DĂ STARTUL – Încep înscrierile la Casa Verde

SE DĂ STARTUL – Încep înscrierile la Casa Verde

spot_img

DISTRIBUIȚI

SE DĂ STARTUL  Persoanele care îşi doresc o casă ecologică mai au de aşteptat doar câteva zile până să poată să ceară de la stat bani ca să îşi echipeze o astfel de casă, sau să o transforme pe cea care o au deja.

Potrivit oficialilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Maramureş, la fel ca în anii precedent, programul se adresează celor care vor să instaleze, să înlocuiască  sau să completeze  sistemele de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

„Ca urmare a publicării Ghidului de Finanţare a programului Casa Verde în Monitorul Oficial, populaţia poate începe pregătirea dosarelor de finanţare care vor fi depuse, la sediul APM Maramureş în sesiunea programată între 10 şi 24 octombrie. Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor  juridice”, arată oficialii de la APM.

REACȚIE – Liviu Marian Pop: „PNL Maramureș trebuie să înceteze șantajul și atacurile la adresa prefectului județului!”

Potrivit acestora, echipamentele finanţate pentru populaţie prin Casa Verde sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile fiind de până la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate , până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare presurizate, respectiv până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

„Ca să poată accesa finanţarea prin Casa Verde fiecare dintre doritori are de urmat câţiva paşi. Mai întâi, trebuie să depună dosarul spre finanţare la Agenţia de Protecţie a Mediului, iar mai apoi să urmărească dacă a fost acceptat în program. Abia ulterior se vor întocmi contractele de finanţare, într-un termen de maximum 60 de zile de la publicarea listei cu beneficiarii”, mai spun oficialii.

DREPT LA REPLICĂ – Mircea Dolha despre declarațiile senatorului Liviu Marian Pop: „Dacă tăceai, filozof rămâneai!”

În ceea ce priveşte persoanele juridice, beneficiarii programului pot fi unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice şi unităţile de cult, care pot depune dosarele de finanţare în intervalul 17 octombrie -14 noiembrie 2016.

Detaliile despre program, conţinutul dosarului de finanţare și nu numai, găsiți AICI.

C.A.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA