AcasăMARAMURESUL ISTORICSe cuvine să le urmăm exemplu! Străini nu mai pot cumpăra terenuri...

Se cuvine să le urmăm exemplu! Străini nu mai pot cumpăra terenuri agricole în Ungaria

spot_img

DISTRIBUIȚI

Investitorii străini nu vor mai avea dreptul să cumpere terenuri agricole în Ungaria, prevede o lege votată săptămâna aceasta de parlamentul ungar şi calificată drept istorică de guvernul de la Budapesta, transmite AFP.
În viitor, numai cetăţenii unguri vor putea să cumpere terenuri agricole în Ungaria’, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltării. Constituţia garantează că pământul ungar este un tezaur naţional, o moştenire a noastră comună (…) şi îl protejează de speculatori, mai menţionează comunicatul, concluzionând că votul din parlament este o decizie istorică şi începutul unei noi ere pentru agricultură.

Actul normativ prevede atât interdicţia pentru străini de a achiziţiona terenuri agricole ungare, cât şi angajamente pentru protejarea resurselor forestiere şi de apă ale ţării.

Executivul primului ministru conservator Viktor Orban susţine că terenurile agricole ale Ungariei trebuie protejate de bancheri şi de marii speculatori pentru a-i sprijini pe agricultorii şi proprietarii funciari mici şi medii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA