AcasăEvenimentSE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ - Vezi care este starea drumurilor...

SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ Vremea a fost deosebit de rece, geroasă dimineața și izolat noaptea. Cerul a fost mai mult senin ziua, dar s-a înnorat în cursul nopții când izolat a nins slab (Ocna Șugatag). Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări temporare de până la 58 km/h, la Vf. Iezer.

Temperaturile maxime, în cursul zilei de joi au avut valori cuprinse între -4 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag, Sighetu Marmației, Baia Mare).

Cel mai rece a fost în cursul nopții la Ocna Șugatag, -10 grade Celsius. La această oră, valorile temperaturii aerului indică -10 grade Celsius la Vf. Iezer și Ocna Șugatag, -8 grade Celsius la Sighetu Marmației, -7 grade Celsius la Târgu Lăpuș, Borșa și Petrova, -5 grade Celsius în Baia Mare. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă.

Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Cerul este acoperit pe majoritatea sectoarele de drumuri naționale.

Ninge slab în Pasul Gutâi. Fulguiește în Baia Mare. Vizibilitatea în trafic este bună.

Carosabilul este curat și uscat pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabil în Pasul Prislop, între km 160 și km 180.

S-a intervenit cu 10 utilaje și s-au împrăștiat 12 tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 48 cm la Vf. Iezer, 25 cm la Cavnic, 23 cm la Băiuț, 14 cm în Baia Borșa, 10 cm la Săcel, 9 cm Mara, 6 cm la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Pe majoritatea cursurilor de apă din județ rămân instalate fenomenele de iarnă.

Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Gheața este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Boicu, Mara, Cosău, Săsar, Sălaj, Suciu, Firiza.

Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață cu ochiuri pe râurile Bîrsău, Cavnic și Nistru.

Pod de gheață întrerupt este format pe cursul râului Mara. Curg sloiuri de gheață pe cursurile râurilor Tisa, Vișeu, Iza, Mara, Cosău, Lăpuș și Someș. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va încălzi, dar va rămâne în continuare rece pentru această perioadă, izolat geroasă în primele ore ale intervalului.

Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab, la moderat. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -1 grad Celsius și 2 grade Celsius.

Cele minime vor fi cuprinse între -3 grade Celsius și -1 grad Izolat vor fi condiții de ceață.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.
Informaţii furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA