spot_img
AcasăAlteleEconomicSE ANUNȚĂ SCHIMBĂRI – Ministrul Economiei vrea să scoată salariul minim din...

SE ANUNȚĂ SCHIMBĂRI – Ministrul Economiei vrea să scoată salariul minim din mediul privat

spot_img

DISTRIBUIȚI

SE ANUNȚĂ SCHIMBĂRI   Într-un interviu acordat dcnews.ro, ministrul a spus că în opinia sa salariul minim ar trebui păstrat doar în sectorul public. În sectorul privat acesta ar trebui înlocuit cu un sistem de stimulente acordat patronilor care plătesc totuși angajaților acest salariu minim.

Majoritatea țărilor UE au un astfel de salariu minim pe economie excepție făcând doar Italia, Austria și țările scandinave.

Teodorovici a lansat un atac și impotriva bugetarilor (minutul 5:30 al interviului). Ministrul s-a referit la bugetarii din administrația centrală. Per total, sectorul bugetar a beneficat de facilități numeroase din partea Guvernului.

„Mă doare să spun acest lucru. Undeva la 20%  și ceva din administrația centrală, dacă pleacă mâine, nu e niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici. Întrebat dacă o astfel de măsură nu se va simți, ministrul a spus: „Chiar din contră, se mișcă și mai bine”.

Teodorovici a mai spus că este într-adevăr anormal ca salariile bugetate de stat să fie mai mari decât în zona privată, cu atât mai mult cu cât există și alte avantaje în domeniul public.

 

Sursă info: Digi24

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA