AcasăLifestyleScurt ghid de aromaterapie. Reguli, sfaturi, produse recomandate

Scurt ghid de aromaterapie. Reguli, sfaturi, produse recomandate

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa: Shutterstock

Imaginea poate fi descărcată aici

 

Aromaterapia, considerată și o formă de artă cu proprietăți terapeutice, se caracterizează prin folosirea uleiurilor esențiale pe bază de plante pentru tratamente holistice ale trupului și minții.

 

Având o influență directă asupra simțului mirosului, aceasta are ca scop principal relaxarea și eliberarea de energiile negative. Astfel, aceasta poate fi folosită cu succes și în ameliorarea unor afecțiuni de sănătate precum răceala, problemele de somn, anxietatea sau depresia, chiar dacă știința nu a venit deocamdată cu dovezi clare.

Reguli de aromaterapie

Deoarece este considerată o metodă de tratament pentru trup și minte, aromaterapia trebuie practicată cu grijă pentru a putea profita la maximum de beneficiile pe care le oferă. Dacă vrei să o faci în confortul propriei case, în primul rând, trebuie să te asiguri că vei folosi un ulei esențial pentru aromaterapie de calitate.

 

Următorul pas este să achiziționezi un difuzor sau o lampă (dispozitive care te vor ajuta să încălzești uleiul esențial). În funcție de intensitatea setată la căldură, aparatul va elibera un miros subtil sau puternic al uleiului.

 

O altă regulă importantă este să nu folosești uleiurile esențiale direct pe piele sau să le ingerezi. Aceste substanțe, deși sunt naturale, trebuie folosite numai cu aparatură special dedicată aromaterapiei pentru a evita accidentele și eventualele probleme.

Sfaturi în aromaterapie

Unul dintre cele mai utile sfaturi pe care le poți primi atunci când practici aromaterapia este să fii relaxat. Starea de liniște pe care vaporii din uleiurile esențiale ți-o vor induce trebuie completată și de pacea interioară pentru ca procesul să fie unul complet.

 

Este recomandat să te afli într-o încăpere ordonată și bine aerisită, în care singurele sunete care se aud să fie cele naturale, ambientale. De asemenea, poți opta și pentru o melodie liniștită pe fundal sau pentru lectura unei cărți bune, dacă acestea te ajută să te relaxezi.

 

Specialiștii în aromaterapie recomandă să nu folosești uleiurile esențiale direct pe piele, întrucât acestea sunt foarte concentrate. Mai mult, deoarece aromele sunt disponibile într-o gamă variată, trebuie să alegi cu grijă mirosul preferat în conformitate cu problema pe care vrei să o ameliorezi sau starea pe care îți dorești să o obții.

Produse recomandate

Aromaterapia se poate practica atât cu ajutorul uleiurilor esențiale, cât și cu bețișoare sau conuri parfumate. Iată aromele pentru care poți opta dacă folosești esențele naturale pentru un difuzor:

 

  • uleiul esențial de mosc – datorită proprietăților afrodisiace și antiinflamatoare, acest miros dulce și lemnos este unul dintre cele mai utilizate în industria parfumurilor și uleiurilor parfumate;
  • uleiul esențial de eucalipt – folosit mai ales contra răcelii, este considerat un remediu împotriva durerilor de cap și musculare;
  • uleiul esențial de vanilie – are o aromă fermecătoare care îți oferă o stare de confort, euforie și relaxare;
  • uleiul esențial Call Money – poate fi folosit cu intenția de a atrage mai mulți clienți în cadrul unei afaceri, pentru bani și abundență generală.

 

Aromaterapia este o artă care practicată consecvent și corect poate atrage o serie de energii pozitive în viața ta, oferindu-ți confort și liniște. Folosită în mod corespunzător, terapia cu uleiuri esențiale profesionale te poate ajuta să ameliorezi anumite simptome sau să îți îmbunătățești starea de spirit printr-un somn odihnitor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA