AcasăNews AlertSCRUTIN - Alegeri parțiale la Ulmeni. Lucian Morar alege funcția județeană și...

SCRUTIN – Alegeri parțiale la Ulmeni. Lucian Morar alege funcția județeană și renunță la cea de primar

spot_img

DISTRIBUIȚI

Orașul Ulmeni rămâne fără primar după ce Lucian Morar, ales cu 82% dintre voturile exprimate la alegerile din 5 iunie, a fost ales vineri, 24 iunie, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Lucian Morar a depus la sfârșitul săptămânii trecute jurământul prevăzut de lege în calitate de edil la ședința de constituire a Consiliului Local Ulmeni.

Potrivit normelor în vigoare, primarul orașului Ulmeni trebuie să își dea demisia dintr-una dintre funcții, în termen de 15 zile. Cel mai probabil, Lucian Morar va rămâne în conducerea forului administrativ județean.

Lucian Morar a fost primar al localității Ulmeni încă din 2008.

„Cei din Ulmeni sunt sigur că vor alege la alegerile parțiale un alt primar care să ducă mai departe proiectele mele. Le mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată și sunt sigur că aceștia m-au dorit și la Consiliul Județean Maramureș”, a spus Lucian Morar pentru 2.actualmm.ro.

Odată ce Lucian Morar își va da demisia din funcția de primar al orașului Ulmeni, prefectulm județului Maramureș va lua act de această decizie și va începe demersurile pentru organizarea alegerilor parțiale.

„Potrivit art. 91 din Legea nr. 161/2003, primarul are obligația să opteze în termen de 15 zile după validarea mandatului pentru una dintre cele două funcții. În cazul în care optează pentru Consiliul Județean, alesul local va renunța la funcția de primar, situație în care prefectul județului va emite ordinul de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale, potrivit art. 15, alin. 2, lit. a din Legea nr. 393/2004. Ulterior, prefectul județului va înainta ordinul Guvernului și va propune organizarea de alegeri parțiale. Art. 10 din Legea nr. 115/2015 prevede că în cazul unor alegeri parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării”, au arătat reprezentanții Instituției Prefectului Maramureș.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA