Acasă Eveniment SCRISORILE PRIMARULUI - Cătălin Cherecheș despre instanțele clujene: "Din prima secundă am...

SCRISORILE PRIMARULUI – Cătălin Cherecheș despre instanțele clujene: “Din prima secundă am știut că am greșit adresa…”

DISTRIBUIȚI

Pe contul oficial de Facebook al primarului băimărean a fost publicată astăzi, 15 iunie, cea recentă scrisoare trimisă de Cătălin Cherecheș pentru băimăreni. Primarul vorbește despre ziua de luni, 13 iunie, când s-a aflat în fața instanței de la Curtea de Apel Cluj, dar și condițiile în care a fost ținut câteva ore, până a fost chemat în sala de judecată, respectiv despre încrederea în justiție. Vă redăm mai jos, integral, mesajul:

“Scrisoarea 31, din 13 iunie 2016

Interesantă zi… Mă trezesc la 05.30 dimineață și la 07.00 pornim spre Cluj Napoca toți cei care avem citații emise de justiția clujeană. Două dube. Una mai mare și una mai mică. Intru în cea mai mică, aștept și la un moment dat intră un om mic de statură, slab, îmbrăcat complet în negru. Mă salută. Îmi zice pe nume. Intru în vorbă cu el și îmi spune că are detenție pe viață fiind condamnat și în Italia și în România pentru… terorism. O poveste cumplită, dar omul pare împăcat cu soarta. Într-o zi, am să vă povestesc mai multe despre personajele pe care le-am întâlnit aici.

Ajungem la Cluj înainte de ora 08.00 și sunt “cazat” într-o celulă în beciul justiției clujene. O celulă “completă”, cu toaletă turcească necurățată de luni de zile, o cuvă cu un robinet și o bancă din lemn. Aveam citația la ora 13.00. La ora 15.00, după nouă ore de când am plecat din Gherla, sunt chemat la instanță. Mă așteaptă presa și le spun câteva cuvinte. Nu tot ce simt pentru unii sau alții… Intru în sala de judecată și judecătoarea cere să fiu întors în beci. Să mai aștept puțin. Mă cheamă iar după o oră. Din prima secundă am știut că am greșit adresa… De fapt, în condițiile în care din 2013 sunt vânat de “justiția” clujeană prin DNA, dacă mă gândesc că unii sunt deranjați că am avut “obrăznicia” să concurăm noi, băimărenii, cu Clujul pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021 și nu numai… e clar că orice pas al meu, chiar cu încredere, spre Tribunalul sau Curtea de Apel Cluj e spre o adresă greșită în care, uneori, chiar cu dispreț, mi se va închide ușa în nas.

Mă întreabă un ziarist dacă am încredere în justiție. Răspund că da. E ca și cum te-ar întreba dacă ai încredere în medicină. Normal că avem, doar că mai există printre medicii dăruiți și profesioniști și câte un Ciomu. Cam așa e și cu justiția… Așadar, nu am avut nici o așteptare. Știu doar că voi folosi fiecare posibilitate, fiecare moment, fiecare ocazie să-mi susțin nevinovăția și să îmi cer libertatea. Mai am în următoarele zile vreo trei șanse… Începând cu această săptămână, pentru voi toți, băimărenii față de care am o imensă datorie morală, voi publica detaliile dosarului politic care mi s-a orchestrat. Am revenit la Gherla la ora 19.00, cu o profundă scârbă de tot ce m-au pus unii să trăiesc. Paradoxal, în tot răul e și un mare bine…

Le mulțumesc celor care sunt alături de mine și de mama mea și, împreună, nu ne pierdem speranța că trăim într-o țară liberă în care se poate face și dreptate.

Cătălin”

sursă foto: monitorulcj.ro

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA