AcasăActualitateSocialSCRISOARE DESCHISĂ - “Dragi autorități județene (CJSU, Prefectură, DSP): Partidul Comunist ne-a...

SCRISOARE DESCHISĂ – “Dragi autorități județene (CJSU, Prefectură, DSP): Partidul Comunist ne-a vrut tunși, voi ne vreți tâmpiți”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Au trecut câteva zile de când ActualMM a solicitat un punct de vedere oficial cu privire la declarația managerului Spitalului din Vișeu de Sus în care se spunea că la laboratorul din unitatea spitalicească se efectuează 150 de testări SARS-CoV-2 pe zi. La fel ca în alte situații (vezi cazul concertului lui Grigore Leșe – CJSU Maramureș a avut nevoie de 3 săptămâni pentru a ne comunica că nu s-a luat nici o măsură), până la momentul publicării acestui articol nu am primit nici un răspuns.

Comunicarea care lasă de dorit, unele neconcordanțe dintre realitate și cifrele pandemiei anunțate oficial de către autoritățile județene și centrale încep să facă valuri printre cetățeni. Este și cazul surorii lui Marius Iuga, asistentul medical de la Spitalul din Vișeu de Sus care a decedat de COVID-19. Maramureșeanca a publicat o scrisoare deschisă adresată autorităților județene pe care v-o redăm, integral, mai jos:

Dragi autorități județene (CJSU, Prefectură, DSP): partidul comunist ne-a vrut tunși, voi ne vreți tâmpiți. Să știți că am o educație solidă, făcută la vreme, și un IQ mai mare de cât numărul de la pantofi. DSP nu a mai dat nicio dată oficială din 13 noiembrie. Prefectura nu mai are buletin epidemiologic de 6 zile. Câte teste ați făcut în intervalul ăsta? Hai că vă dau eu niște date.

Viseu de Sus a avut, la recensământul din 2011, 15.037 locuitori. DSP calculează incidența Vișeului la o populație de aproximativ 17.800. Câteodată crește populația, apoi scade. Ne jucam cu numere. După datele voastre se pare că toată lumea se mută în Vișeu. Poate și pentru faptul ca managerul spitalului face 150 teste/zi. Dragilor, din aprilie și până la ultima raportare publicată pe pagina Prefecturii s-au făcut sub 180 teste/zi. Asta e media. Au fost zile în care gradul de pozitivare a fost de 70%. Știință și precizie. Acum două luni, Maramureșul era pe locul 26 la numărul de cazuri, 15 la numărul de decese și 5 la rata fatalității. Eram fruntași la morți/pozitivi. Prin septembrie am calculat datele pe o lună. Rata fatalității era de 8%. Se testează puțin și se moare mult. A trebuit sa moară Marius să recunoașteți focarul din spital. Absolut toate clădirile (secții nu prea sunt) au avut pozitivi. Inclusiv administrația. Luni erau încă 9 angajați ai spitalului pozitivi. Ce rost au mușamalizările? Nu vă crede nimeni”, a scris Felicia Iuga.

Maramureșeanca ne-a mai relatat și că ieri, 27 noiembrie, a descoperit cu stupoare că pentru fratele său nu există emis nici un certificat de deces. Mai mult, spune aceasta, atât ei cât și soției asistentului decedat li s-a transmis că poate dura până la două luni pentru eliberarea actului.

În măsura în care se va binevoi, așteptăm un punct de vedere din partea instituțiilor menționate cu privire la datele prezentate în scrisoarea deschisă.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA