AcasăActualitate112ŞCOALA ÎN SIGURANŢĂ - Poliţiştii au desfăşurat activităţi preventive pentru siguranţa elevilor...

ŞCOALA ÎN SIGURANŢĂ – Poliţiştii au desfăşurat activităţi preventive pentru siguranţa elevilor din Ulmeni, Ardusat şi Gârdani

DISTRIBUIȚI

ŞCOALA ÎN SIGURANŢĂ Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sprijiniţi de poliţiştii din Ulmeni, Ardusat şi Gârdani, au continuat în această săptămână activităţile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta unităţilor şcolare.

La activităţi a participat şi un specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş.

Elevilor din cadrul celor două licee din oraşul Ulmeni le-au fost prezentate informaţii din mai multe domenii de interes pentru vârsta lor: noţiuni legislative, măsurile educative care se aplică celor care comit fapte antisociale, măsuri de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi pentru prevenirea violenţei în şcoli.

Activităţi similare au fost derulate şi la şcolile gimnaziale din Ardusat şi Gârdani.

Elevilor din clasele V-VIII le-au fost transmise recomandări cu privire la siguranţa bunurilor personale, prevenirea infracţiunilor în mediul online dar şi prevenirea victimizării prin accidente rutiere.

Siguranţa elevilor în drumul spre şcoală şi spre casă, modalitatea de a se comporta în unitatea de învăţământ dar şi evitarea stărilor conflictuale sunt unele din temele dezbătute de poliţişti în discuţiile cu elevii.

De asemenea, poliţiştii îi roagă pe părinţi:

1. să păstreze permanent legătura cu cadrele didactice şi să cunoască situația şcolară a copiilor;

2. să se preocupe de modul în care copiii își petrec timpul liber și să îi implice pe aceștia în activități extrașcolare care să le dezvolte un comportament prosocial: activități sportive, voluntariat etc., astfel încât să se evite intrarea copiilor sau adolescenţilor în anturaje nepotrivite şi desfăşurarea de activităţi la limita legii;

3. să încurajeze copiii în abordarea unui comportament responsabil, atât în viața reală cât și în cea virtuală;

4. să imprime copiilor o atitudine pozitivă față de lege și autoritate, și să le explice acestora că rolul normelor sociale este de protecție a cetățenilor și nu de pedeapsă.

Pentru poliţiştii maramureşeni, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zona unităţilor şcolare reprezintă o prioritate, sens în care astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA