AcasăActualitateȘCOALĂ BAIA MARE - Zeci de elevi prinși în baruri și cafenele...

ȘCOALĂ BAIA MARE – Zeci de elevi prinși în baruri și cafenele în timpul orelor de școală

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară împreună cu polițiștii de proximitate au demarat acțiuni de verificare/ monitorizare a elevilor privind prezența la cursuri, odată cu reîntoarcerea fizică la școală a acestora.

Prima acțiune de acest fel a avut loc azi, pe raza municipiului Baia Mare. Polițiștii au făcut verificări prin localurile din centrul orașului, iar cu această ocazie au identificat 57 de elevi care nu se aflau la cursuri.

Polițiștii vor formula adrese de informare către unitățile de învățământ și către familiile elevilor identificați pentru a preîntâmpina abandonul școlar și actele de delincvență juvenilă.

Numărul mare de elevi identificați în aceste acțiuni se explică și prin nevoia acută de socializare a acestora după o perioadă lungă de timp petrecută acasă cu activități online, în contextul instituirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov.2.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară încurajează socializarea elevilor în timpul orelor de curs doar în școală, nu în localuri. Interesul polițiștilor este siguranța elevilor, conștientizarea lor cu privire la importanța educației, cu privire la riscurile la care se expun nefrecventând școala, atât în ceea ce privește comiterea unor acte delincvente, cât și a victimizării lor.

Stimați elevi, polițiștii vă încurajează să profitați din plin de anii de școală. Cu toate că sună a clișeu, niciodată nu vă veți mai întâlnii cu ei. Investiți în educația voastră! Cu fiecare rând pe care îl citiți veți fi mai înțelepți, veți înțelege mai bine lumea în care trăiți, veți lua decizii mai bune, iar viața voastră va fi calitativ mult mai bună!

Mult succes!

Informații furnizate e IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA