spot_img
AcasăActualitateŞCOALA ALTFEL, PARTENERIAT - Poliţiştii  maramureşeni s-au întâlnit cu elevi din Baia...

ŞCOALA ALTFEL, PARTENERIAT – Poliţiştii  maramureşeni s-au întâlnit cu elevi din Baia Mare, Sighet, Chelinţa, Sălsig, Suciu de Sus

DISTRIBUIȚI

ŞCOALA ALTFEL, PARTENERIAT  Programul educaţional „Şcoala Altfel” reprezintă o oportunitate pentru polițiști de a se apropia și de a comunica eficient cu elevii de toate vârstele şi de a populariza măsurile preventive pentru siguranţa acestora.

Polițiștii maramureşeni de prevenire, ordine publică şi cei rutieri au venit în întâmpinarea solicitărilor elevilor de a cunoaște mai bine activitățile pe care le desfășoară poliția, dar și tehnica şi mijloacele din dotare cu care polițiștii intervin în misiunile lor zilnice.

Pentru a continua tradiția anilor precedenți, polițiștii au avut întâlniri cu elevi din școlile gimnaziale din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmației, dar şi în mediul rural, la Chelința, Sălsig, Suciu de Sus.

Și chiar dacă nu s-au nimerit de fiecare dată cele mai bune condiții meteo, copiii au ignorat ploaia și au „savurat” exercițiile echipajelor de la Grupa canină precum şi o plimbare cu autospecialele poliţiei rutiere.

Prin intermediul tuturor activităților derulate în mediul școlar în această săptămână, polițiștii maramureșeni au urmărit informarea elevilor şi cadrelor didactice despre cauzele delincvenței juvenilă, metodele folosite pentru prevenirea victimizării elevilor.

De asemenea au fost abordate teme privind educația rutieră, siguranța în mediul on line și importanța respectării regulilor de comportament civic responsabil.

Nu în ultimul rând, polițiștii maramureșeni au dorit să-i inițieze pe copii în tainele meseriei de polițist dar și să le întărească sentimentul de încredere în polițist, pe care trebuie să-l privească ca pe un bun prieten, pregătit să-i ajute oricând au nevoie.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA