spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICPELERINI - Elevi din Săcel în vizită la Patriarhia Română

PELERINI – Elevi din Săcel în vizită la Patriarhia Română

DISTRIBUIȚI

PELERINI Un grup de elevi și cadre didactice din localitatea Săcel, Maramureș, a vizitat ieri, 9 iunie, Patriarhia Română. Pelerinii au participat de dimineață la Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală, purtând tradiționalele costume maramureșene, iar în continuare au vizitat Palatul Patriarhiei.

În timpul săptămânii „Școa­la altfel”, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Săcel din Mara­mureș, împreună cu Parohia Săcel au organizat un pelerinaj de trei zile pentru elevii lor. La București, au poposit la Colina Patriarhiei și la Paraclisul Catedralei Mântuirii Nea­mului, precum și la alte obiective.

Ieri-dimineață, mara­mu­reșenii au mers la Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală, iar în continuare au vizitat și Palatul Patriarhiei. Edificiul și istoricul lui au fost prezentate vizitatorilor de părintele Remus Marian, consilier patriarhal, coordonator de programe la Palatul Patriarhiei – Centrul de conferințe.

„În cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, am organizat un pelerinaj de trei zile. Ultima oprire am făcut-o pe Colina Patriarhiei. A fost o bucurie să fim prezenți la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală și apoi am vizitat Palatul Patriarhiei. Am vizitat de asemenea și Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și am văzut și șantierul Catedralei Națio­nale”, ne-a spus părintele Dumitru Iuga, preot paroh la Parohia Săcel din Maramureș. În timpul vizitei obiectivelor de pe Colina Patriarhiei, maramu­re­șenii au purtat costume populare specifice zonei lor.

„În săptămâna denumită «Școala altfel» am ales de data aceasta să facem un pelerinaj în țara noastră dragă. Am plecat din Maramureș spre Bucu­rești pe Valea Oltului, am văzut mănăstirile de acolo, am fost cazați la Mănăstirea Cozia, și ne vom întoarce acasă pe Valea Prahovei. Suntem impresionați de tot ce am văzut, avem o țară frumoasă, iar copiii sunt încân­tați de acest pelerinaj”, a spus Liliana Mihali, directoarea Școlii Gimnaziale Săcel din Maramureș.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA