spot_img
AcasăEvenimentSportSCHIMBARE SURPRIZĂ - Ambros Martin este noul antrenor al naționalei de handbal...

SCHIMBARE SURPRIZĂ – Ambros Martin este noul antrenor al naționalei de handbal feminin, Ryde a fost demis!

spot_img

DISTRIBUIȚI

SCHIMBARE SURPRIZĂ România are un nou selecţioner la handbal feminin. Tomas Ryde a fost înlocuit cu Ambros Martin, antrenorul echipei Gyor, deși FRH a anunțat recent că i s-a prelungit contractul.

Dezamăgiţi probabil de contraperformanţa de la Jocurile Olimpice, acolo unde Neagu&Co nu au trecut de grupe, federali au luat o decizie puţin scontată. Tomas Ryde nu mai este antrenorul tricolorelor, locul acestuia fiind luat de un tehnician care are la rândul său un CV „greu”.

Federaţia Română de Handbal anunţă că Echipa Naţională de Handbal Feminin are, începând din această zi, un nou antrenor: Ambrosio José Martín Cedres, Antrenorul Anului în 2013 şi 2014, câştigător de două ori a Ligii Campionilor şi a multiple alte trofee importante, a semnat un contract cu FRH până în 2020, fiind responsabil cu strategia Handbalului Naţional Feminin

Antrenorul spaniol îl va înlocui în această funcţie pe suedezul Tomas Ryde, care a condus Naţionala Feminină în ultimele 16 luni şi care se va dedica mai departe carierei de om de afaceri, aceasta oferindu-i la acest moment oportunităţi deosebite”, se aratăîn comunicatul FR de Handbal

Costică Buceschi şi antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri, îşi vor păstra posturile, aceştia fiind acceptaţi de Martin în staff-ul său. De notat faptul că ibericul va continua să se ocupe în paralel şi de pregătirea lui Gyor.

7305721-mediafax-foto-dan-tautan

„Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport Naţional. Venirea sa confirmă hotărârea noastră de a lucra cu cei mai buni profesionişti din handbalul mondial, atât la naţionala de fete, cât şi la naţionala de băieţi, condusă de Xavi Pasqual. Mă bucur enorm că alături de ei sunt antrenori de top din România şi le mulţumesc lui Costică Buceschi şi lui Eliodor Voica pentru contribuţia lor la acest proiect. Sunt convins că mixul de experienţă internaţională şi înţelegere a competiţiei locale va continua să dea rezultate la cel mai înalt nivel. Un mare mulţumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastră şi rezultatele excepţionale obţinute împreună. Mult succes în proiectele viitoare”, a comentat Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, schimbarea.

Gyor a câştigat cu Ambros Martin la timonă două Ligi ale Campionilor (2013, 2014), fiind finalistă în 2016, când a fost învinsă de CSM Bucureşti.

În ceea ce îl priveşte pe Ryde, acesta a adus un nou suflu în handbalul românesc, reuşind să câştige bronzul mondial cu prima reprezentativă a ţării noastre. Din păcate, ultimele rezultate i-au fost fatale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA