AcasăEvenimentSCHIMBARE DE MENTALITATE – Minaur câștigă în Liga Campionilor după cel mai...

SCHIMBARE DE MENTALITATE – Minaur câștigă în Liga Campionilor după cel mai bun meci din acest sezon (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Acum câteva zile Minaur Baia Mare pierdea la Ploiești în fața unei echipe nou-promovată care nu reușise nicio victorie în actuala ediție a Ligii Naționale. Duminică seara, aceeași echipă, cu aceeași jucători, a reușit o victorie electrizantă în fața celui mai valoros adversar din grupa D a Ligii Campionilor.

De departe spectatorii prezenți în polivalenta băimăreană au asistat la cel mai bun meci realizat de Minaur în actualul sezon. Cei care n-au venit să ocupe puținele locuri rămase goale în tribunele sălii, au motive întemeiate să regrete alegerea făcută. Minaur a început în forță partida reușind să fructifice fiecare atac și să se apere bine. S-a văzut din start că va fi un meci dificil, având în vedere forța de atac a echipei ucrainene, talia deosebită a câtorva dintre jucătorii, dar, poate cel mai important lucru, experiența internațională net superioară, Motor Zaporozhye fiind o prezență constantă în grupele Ligii Campionilor în ultimii trei sau patru ani.

Până la urmă toate aceste avantaje ale hârtiei n-au însemnat aproape nimic în fața echipei noastre, care a jucat cu ambiție și dăruire, așa cum numai în play-off-ul Ligii Naționale am văzut-o. Primul sfert de oră a fost o demonstrație de handbal eficient, exact și pragmatic. Minaur a condus ostilitățile din primul până în ultimul minut, unica egalitate fiind consemnată în startul partidei. A fost un meci încrâncenat, ucrainenii și-au vândut greu pielea, mereu au lăsat impresia că pot reveni în joc, dar de fiecare dată Minaur a găsit soluția să-i țină la o distanță liniștitoare, de 3-4 goluri. Și chiar dacă s-a jucat destul de dur pe alocuri, trebuie să remarcăm nota de sportivitate a ambelor formații, cei doi arbitri n-au dictat nicio eliminare în cele 60 de minute, lucru rar întâlnit într-o partidă de handbal la acest nivel.

Remarcabilă prestația extremei Ivancsik, care până în minutul 24 nu a rata nicio aruncare la poartă, siguranța portarului Tatai, clarviziunea lui Aflitulin, spectaculosul gol realizat de Vilovski în minutul 46, dăruirea tuturor celor care au intrat în teren pe tot parcursul meciului.

Să menționăm faptul că Nikola Eklemovic, fostul căpitan de echipă din sezonul trecut, a revenit la Minaur Baia Mare, chiar înaintea partidei cu Motor Zaporojie. El a fost inclus în staff-ul tehnic al echipei, astfel că încă din această seară a stat pe bancă alături de danezul Lars Walter și Petru Pop.

508722_508722_captura_handbal_minaurO victorie muncită, obținută într-o manieră de mare echipă, care n-a stat niciun moment sub semnul întrebării. Nu știu ce a declanșat schimbarea de mentalitate a jucătorilor, revenirea lui Eklemovic, faptul că s-au achitat restanțele financiare sau e vorba de ieșirea din pasa proastă în care s-au aflat. Să sperăm că în urma acestei victorii importante, Minaur și-a recâștigat încrederea în forțele proprii și de aici înainte vom vedea adevărata față a acestei minunate echipe.

Minaur – Motor Zaporozhhye  35-30 (18-14)

 HCM Minaur: Tatai (12 interventii), Pop (1) – Aflitulin (4 goluri), Popescu (1), Ramba (3), Ivancsik (11), Busecan, Ghita (2), Fotache (1), Sadoveac (1), Mihai, Vilovski (3), Sabou, Ostroushko (5), Cristescu (1), Bera (3).

 Motor Zaporozhye: Koshovy (2 interventii), Sapun, Komok (12 interventii) – Zhukov (1 gol), Kubatko (2), Malasinskas (7), Shevelev, Denysov (2), Kurylenko (2), Kozakevych, Kalarash (2), Zhuk (1), Dontsov, Burka (5), Shelmenko (1), Pukhouski (7)

Aruncari de la 7 metri:
* HCM Minaur: 3 – 2 toate transformate.

Spectatori: circa 1.800

În celelalte meciuri din grupă: Metalurg Skopje – Kadetten Schaffhausen 28-24, Elverum Handball Herrer – Skjern Handbold 23-37.

Clasament:

1.Skjern220069-514
2.MINAUR210163-622
3.Motor210160-592
4.Metalurg210152-542
5.Elverum210154-672
6.Kadetten200254-590

 

Programul lui HCM Baia Mare în grupa D a Ligii Campionilor:

  • 4 octombrie: HCM – Kadetten Schaffhausen
  • 11 octombrie: Elverum Handball Herrer – HCM
  • 18 octombrie: HCM – HC Metalurg
  • 25 octombrie: HC Metalurg – HCM
  • 15 noiembrie: HCM – Skjern Handbold
  • 21 noiembrie: HC Motor Zaporoje – HCM
  • 29 noiembrie: HCM – Elverum Handball Herrer
  • 3 decembrie: Kadetten Schaffhausen – HCM

 

Grigore Ciascai

Partidă

Conferință de presă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA