AcasăActualitateSocialSCHIMBARE - Alegeri la Centrul Universitar Nord Baia Mare. Se aleg noii...

SCHIMBARE – Alegeri la Centrul Universitar Nord Baia Mare. Se aleg noii şefi de departamente

spot_img

DISTRIBUIȚI

După ce la începutul lunii octombrie conducerea CUNBM a fost preluată de prof. dr. univ. Petrică Pop Sitar, începând de luni, 9 noiembrie, au loc alegeri în cadrul departamentelor.

„Astăzi şi mâine sunt primele alegeri la nivel de departament pentru fiecare facultate. Astfel, Facultatea de Ştiinţe are trei departamente, Facultatea de Inginerie  trei departamente, respectiv Facultatea de Litere două departamente şi în plus, de sine stătător, este departamentul de Pedagogie DSPP. Deci fiecare departament este coordonat de un director, iar alegerile au loc luni şi marţi”, a declarat prof. Uuniv. dr. Petrică Pop Sitar, prorectorul CUNBM.

Săptămâna premergătoare acestor alegeri s-au depus candidaturile şi s-au analizat dosarele. Cei care au aplicat pentru aceste funcţii trebuie să fie membri ai acelui departament, au depus o scrisoare de intenţie şi un CV. Pentru a fi eligibili însă, trebuie să întrunească două treimi din sufragiile colegilor iar pentru a fi declaraţi câştigători trebuie să obţină jumătate plus unul din numărul total de voturi. Cu toate acesta, în cazul unor departamente, competiţia este destul de strânsă.

„Există şi o competiţie. Una dintre cele mai acerbe este la Departamentul de Inginerie Electrică, Electronică şi Calculatoare unde sunt patru candidaţi şi departamentul numără 16 cadre didactice. Asta înseamnă că pentru a fi câştigător trebuie să întrunească nu mai puţin de 9 voturi”, a mai adăugat Pop Sitar.

În cazul în care nu se declară niciun câştigător se mai reia o dată votul şi dacă nici în cazul acesta nu se ajunge la un rezultat clar, în aceeaşi şedinţă se depune o nouă candidatură cu excepţia celor care deja au candidat.

Odată aleşi, noii şefi trebuie să respecte un calendar de validare în Consiliul facultăţii, respectiv Senatul universităţii. Astfel de alegeri au loc din patru în patru ani, iar precedentele s-au desfăşurat în 2012.

Ana Pop

sursă foto ubm.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA