AcasăEvenimentSCHI - Fetiță din Satu Mare accidentată pe pârtia Şuior

SCHI – Fetiță din Satu Mare accidentată pe pârtia Şuior

DISTRIBUIȚI

Duminică, 21 februarie, patrula de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şuior, aflându-se în serviciul de patrulare pe pârtia de schi Şuior I, a observat o fetiță căzută, acuzând dureri puternice la spate. Copila în vârstă de 10 ani are domiciliul în Satu Mare.
Jandarmii montani au solicitat sprijin salvatorilor montani în vederea acordării primului ajutor, asigurând totodată măsuri de ordine şi de protecţie a zonei în care s-a produs accidentul, după care persoana în cauză a fost transportată la baza pârtiei, urmând să fie preluată şi transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Dr. Constantin Opriş din Baia Mare, pentru investigaţii de specialitate.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană aminteşte următoarele:
* să se informeze prin consultarea prognozei meteo, a itinerariilor, a condiţiilor climatice locale, alte detalii specifice zonei înainte de a pleca în zona montană;
*să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă;
* să folosească drumurile deschise circulaţiei;
* să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
* în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, turiştii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă ‘112’ sau direct la structurile de ordine din zonă;
* să aleagă traseele montane sau pârtiile de schi, în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică ;
* în caz de accident, să anunţe Jandarmeria Montană şi Salvamontul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt cei aflaţi în dificultate.

foto arhivă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA