AcasăActualitate112SCENARIU DE FILM… | O băimăreancă de 72 de ani a fost...

SCENARIU DE FILM… | O băimăreancă de 72 de ani a fost înșelată de doi americani, pe care i-a cunoscut pe rețelele de socializare acum două luni. Le-a trimis o sumă ENORMĂ de bani:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ce este înșelăciunea? Dacă nu știați, înșelăciunea presupune inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.(conform art. 244 din Codul Penal)

Legarea unor prietenii pe rețelele de socializare cu persoane necunoscute poate duce la diferite situații de victimizare, inclusiv prin înșelăciune. A fost cazul unei femei de 72 de ani din Municipiului Baia Mare care a reclamat la poliție faptul că a fost înșelată de două persoane necunoscute cărora le-a acceptat cererile de prietenie pe o rețea de socializare, în decembrie 2021. Aceasta a continuat să converseze cu cele două persoane prin intermediul aplicației whatsapp.

În urma conversațiilor, femeia a aflat că persoanele sunt cetățeni americani, iar după o perioadă de timp, acestea au invocat mai multe probleme personale, moment în care i-au solicitat femeii diferite sume de bani pentru rezolvarea acestora.

Femeia a dat curs solicitărilor lor și le-a trimis celor două persoane suma totală de 3600 de euro.

Având în vedere faptul că cei doi au continuat să-i solicite diverse sume de bani, invocând diferite motive, acest lucru i-a dat de bănuit femeii că ceva nu este în regulă, dându-și seama că a fost înșelată. Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Nu știți cum să evitați victimizarea prin această faptă infracțională? Polițiștii vin în sprijinul dvs. și vă oferă câteva măsuri eficiente și la îndemână pentru oricine.

Fiți vigilenți atunci când sunteți abordați de diferite persoane care vă solicită sume de bani pentru diferite motive, de cele mai multe ori aceste motive nu sunt reale sau adevărate!
Atenție la apelurile telefonice primite din partea unor persoane care vă solicită diferite sume de bani sub pretextul unor accidente de circulație suferite de membrii apropiați ai familiei. Verificați informațiile înainte de a trimite bani în conturile acestor persoane!
Atenție la persoanele care vă bat la ușă cu pretextul strângerii de fonduri pentru persoane cu probleme grave de sănătate!

De asemenea atenție la mesajele umanitare care circulă pe internet, inclusiv pe rețele de socializare, nu aveți certitudinea unei situații reale!

Siguranța noastră și a bunurilor noaste e în primul rând responsabilitatea fiecăruia dintre noi!

Dacă, totuși, deveniți victima unei infracțiuni de înșelăciune, sesizați poliția!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA