spot_img
AcasăEvenimentSportAM SCĂPAT DE EMOȚII - România a ratat calificarea în sferturile de...

AM SCĂPAT DE EMOȚII – România a ratat calificarea în sferturile de finală după ce a condus Cehia 55 de minute!

DISTRIBUIȚI

AM SCĂPAT DE EMOȚII Naționala feminină de handbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Germania, după ce a fost învinsă de Cehia cu scorul de 28-27 (14-17), luni seara, la Leipzig, în optimi, după un gol primit în ultima secundă de joc.

Tricolorele au pierdut dramatic, după ce au condus timp de 55 de minute. În minutul 53, România avea avantaj de trei goluri, 25-22, dar a primit patru goluri la rând (25-26), a reușit să egaleze la 26 și la 27, dar a încasat gol la ultima fază a meciului, la care Cehia a atacat cu opt jucătoare (a scos portarul), iar România s-a apărat cu 5 jucătoare de câmp (Ardean-Elisei era eliminată).

România, medaliată cu bronz la ediția trecută a Campionatului Mondial, a avut meciul în mână, a condus la cinci goluri în prima repriză, 14-9 și 15-10 (min. 24), iar la pauză diferența a fost de trei goluri, 17-14. În min. 40 s-a restabilit egalitatea, 20-20, dar echipa antrenată de Ambros Martin a punctat de trei ori la rând, a condus cu 23-20 și 25-22, însă finalul a fost catastrofal, Hrbkova marcând golul victoriei Cehiei.

Unul dintre motivele acestui eșec a fost faptul că româncele au încasat nu mai puțin de 11 eliminări de două minute, față de doar TREI ale adversarelor. România a ratat două aruncări de la 7 metri (Neagu, Udriștioiu), față de doar una Cehia.

Ambros Martin a oferit primele reacţii după înfrângerea şocantă:

“Cehia a fost mai bună, pe final şi în momentele importante. Au revenit de fiecare dată şi au ţinut aproape. Au avut o singură ocazie să revină pe tabelă. E clar că am tratat meciul altfel în anumite momente decât am făcut-o în celelalte meciuri.

Nu există echipe uşoare în aceste optimi de finală. Au jucat inteligent, rapid. Am fost mai obosiţi, am fost sub presiune. Nu am fost norocoşi în anumite situaţii. Trebuie să ne mândrim cu această echipă. A arătat dorinţă, motivare. Trebuia să găsim un echilibru.

Trebuia să fim mai relaxate. Ne-am dorit foarte mult. Nu vă puteţi imagina cât de mult. Câteodată nu e bine când eşti favorit. Vin momente critice ca acela de azi. Devine mai mult o problemă decât un avantaj. Fetele au făcut o treabă foarte bună până la acest meci”, a spus Ambros Martin după meci.

Pentru România au marcat Neagu 13 goluri, Geiger 4, Buceschi 3, Dragut 2, Udriştioiu 2, Pintea 2, Elisei Ardean 1.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 13 goluri, dar restul echipei a contribuit prea puțin. Au mai înscris Melinda Geiger 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Aneta Udriștioiu 2, Crina Pintea 2, Ana-Maria Dragut 2, Valentina Ardean-Elisei 1. Denisa Dedu a apărat 2 mingi, iar Yulyia Dumanska 5.

Pentru Cehia au înscris Marketa Jerabkova 7 goluri, Iveta Luzumova 6, Veronika Mala 5, Helena Rysankova 5, Michaela Hrbkova 3, Dominika Zachova 1, Petra Manakova 1. Petra Kudlackova a reușit să pareze 8 mingi (33%), iar Lucie Satrapova 1.
La meci au asistat 1.003 spectatori, arbitri au fost germanii Robert Schulze și Tobias Tonnies.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA