AcasăMARAMURESUL ISTORICScandalul se extinde. Dovadă de necontestat: Sergiu Nicolaescu n-a dorit să fie...

Scandalul se extinde. Dovadă de necontestat: Sergiu Nicolaescu n-a dorit să fie incinerat! Vrea soția să se apere de eventualii moștenitori?

DISTRIBUIȚI

Şocanta decizie a soţiei lui Sergiu Nicolaescu ca trupul neînsufleţit al marelui regizor să fie incinerat a generat o puternică emoţie în rîndul opiniei publice. Oferim mai jos argumente decisive care ar putea să împiedice acest act barbar.
Motivul acestei decizii surprinzătoare ar fi mărturii indirecte ale regizorului, care, la o cafea, ar fi spus că dorea incinerarea sa după moarte. Înainte ca acest ritual de incinerare să se producă, soţia sa ar trebui să mediteze încă o dată şi să decidă dacă va putea suporta acuzaţiile ce o vor urmări întreaga viaţă!
În primul rînd, după cum se vede în fotografia alăturată, pe cavoul familiei Nicolaescu din Cimitirul Municipal din Tîrgu Jiu este inscripţionat numele „SERGIU NICOLAESCU”! Cavoul a fost ridicat în anul 1920, acolo fiind înmormîntată întreaga sa familie: tata, mama, fraţii şi o soră. În acelaşi cimitir îşi află somnul veşnic şi mai mulţi verşori primari ai regizorului.
În al doilea rînd, cu numai două săptămîni îninate de decesul său, Sergiu Nicolaescu s-a aflat în Tîrgu Jiu, cu ocazia inaugurării unui cinematograf 3D care îi poartă numele. Aşa cum a relatat presa locală, Sergiu Nicolaescu s-a deplasat în cimitir, unde s-a recules la acest cavou al familiei! Nimeni nu l-a auzit atunci mărturisind că n-ar vrea să stea în veşnicie alături de părinţii, fraţii şi sora sa. Din contră, gestul reculegerii demonstrează că Sergiu Nicolaescu, aflat la o vîrstă înaintată, simţea că se apropie vremea întîlnirii cu cei care i-au dat viaţă!
Şi, în sfîrşit, în unul dintre ultimele sale interviuri, realizat chiar la Tîrgu Jiu, în preajma cavoului de familie, întrebat fiind de un ziarist dacă mai are prieteni în oraşul său natal, Sergiu Nicolaescu a răspuns cu tristeţe: „Din păcate, nu, întrucît toţi sînt acum în cimitir”!
Rămîn, de asemenea, scenele din filmele sale. Într-una din ele, eroul interpretat de Sergiu Nicolaescu, celebrul comisar Moldovan, cu care deseori este confundat regizorul, se reculege la mormîntul mamei sale. Un om care doreşte să fie incinerat, nu începe unul dintre filmele sale de suflet cu o scenă atît de semnificativă!
Aşadar, nimic nu stă dovadă că Sergiu Nicolaescu ar fi vrut ca, după moarte, să fie incinerat! Din contră, există multe argumente că el, ca bun creştin ortodox, dorea să urmeze şi dincolo de vama vieţii obiceiurile familiei sale!
În faţa acestor argumente solide, mărturii ca acelea spuse de dr. Monica Pop devin ridicole, întrucît un dialog colocvial, la o cafea, în care se pot exprima opinii faţă de donarea de organe, nu poate ţine loc de ultimă dorinţă! Sensul cuvintelor lui Sergiu Nicolaescu ar putea fi interpretate, cel mult, ca accept pentru donarea organelor în vederea salvării unor vieţi, în cazul unui nefericit accident ce i s-ar fi putut întîmpla.
Şi, în final, o întrebare pentru cei care susţin pe la televiziuni că Sergiu Nicolaescu trebuie să fie incinerat: sînt de acord ca susţinerile lor să fie interpretate ca mărturii în vederea propriei lor incinerări?

Slujba care n-a mai avut loc!
Dana, soţia maestrului Sergiu Nicolaescu, i-a pus “pe jar” pe preoţii de la Biserica Mânăstirii Caşin.
Iniţial, Dana Ionică i-a contactat pe preoţi pentru ca aceştia să oficieze slujba de înmormântare. Ulterior, s-a renunţat la idee după ce preoţii au aflat că regizorul urmează să fie incinerat, caz în care slujba este interzisă.
Vestea incinerării maestrului a căzut ca un trăsnet peste apropiaţi, cunoscuţi, dar şi peste o bună parte a românilor de rând. Nu puţine sunt vocile care susţin că incinerarea este dorită de soţia regizorului pentru a se şterge urmele ADN în cazul posibilei iviri a altor moştenitori ai averii lui Sergiu Nicolaescu.

Iată şi ştirea bombă apărută în presă în urmă cu trei ani:
Sergiu Nicolaescu, nostalgic după copilul din flori. Povestea de dragoste dintre regizor şi Roxana, femeia pe care a „căutat-o peste tot”

„A fost la un moment dat o fată foarte frumoasa, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte. Am trăit împreună o perioadă, evident, doar ca amanţi, şi apoi a dispărut. Am căutat-o peste tot. Nimic. Am aflat ulterior că a plecat din ţară şi că a născut. Planul ei a fost să facă un copil cu mine (fără falsă modestie, atunci eram frumos) şi să îl crească cu soţul ei. I-am respectat alegerea, într-un fel m-a flatat, dar m-a şi durut. Nu l-am căutat, însă, niciodată, n-am vrut să distrug viaţa nimănui. Iar acum e prea târziu, n-aş mai putea recupera nimic”,.

„Mi-ar fi plăcut să am 5-6 copii, mă rog… n-am avut… Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare. Câţi bărbaţi pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor? În drăgoste aia e una, iubirea, cu totul altceva. Iubirea nu-i distracţie şi nici voluptate, ci un angajament statornic“, se destăinuia maestrul acum trei ani. (cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA