spot_img
AcasăEvenimentSCANDALUL CALULUI MALTRATAT – Primarul și deputatul încearcă să spele imaginea...

SCANDALUL CALULUI MALTRATAT – Primarul și deputatul încearcă să spele imaginea negativă a orașului Borșa

DISTRIBUIȚI

Iapa Dorina, cea care a fost maltratată și batjocorită de doi tineri din Borșa, continuă să suscite interesul presei din țară și străinătate. Comportamentul animalic al celor doi frați a stârnit un val de emoție în lumea civilizată. Prin faptele lor, ei au târât comunitatea locală într-un nou scandal, ca și cum cele de până acum n-ar fi fost suficiente. Factorii responsabili din oraș vor avea mult de muncit până ce vor reuși, dacă vor reuși, să șteargă pata de rușine pusă de acești neisprăviți care nu au ce căuta printre oameni.

Primarul localității și deputatul din colegiul Borșa – Vișeu sunt primii care au reacționat după acest scandal monstru. Vă prezentăm luările lor de poziție, consemnate de colegii de la jurnalmm.ro.

Primarul Sorin Ioan Timiș – Îi condamn public din punct de vedere moral

Borșa abia a revenit la civilizație. Ani de zile, orașul nostru a fost zguduit de scandaluri mediatice, unele reale, altele mai puțin reale, care ne-au clasat, însă, într-un top al localităților unde infracțiunile sunt la ele acasă. Am demarat în Borșa acțiuni culturale, acțiuni sociale, am organizat festivaluri și întâlniri civice, am dat o nouă linie percepției publice despre orașul nostru.

De mai bine de trei ani, tot ceea ce facem este să arătăm că în Borșa nu se întoarce haiducia. Am gândit proiecte de a scoate zona din izolare și am adus turiști din țară și străinătate pentru a le prezenta locurile noastre minunate. Investim în promovarea zonei, în conștientizarea tinerilor, investim în educație și cultură, investim în drumuri și canalizări, în proiecte sociale. Iar acum, Borșa este conectată de un scandal care nu trebuie să ne reprezinte pe toți.

În calitate de primar al Borșei, de cetățean al acestui oraș, de contribuabil și om al locului, doresc să mă dezic de faptele de cruzime făcute de cei doi și să îi condamn public, din punct de vedere moral, pentru acțiunile lor care nu pot fi calificate sub nicio formă.

Rog doar ca Borșa să nu fie confundată cu faptele unora sau ale altora și îmi prezint regretele proprietarilor acelui cal care nu a avut nicio vină. Este o cruzime fără margini și nu m-aș mira ca acest caz să intre în atenția reprezentanților pentru drepturile animalelor. Tot ceea ce sper, însă, este să nu acuze un oraș întreg pentru fapta unora dintre noi, pe care și noi îi condamnăm și de care ne dezicem.

Nuțu Fonta – Nu tolerăm și nu ascundem sub preș astfel de fapte

Nu am cuvinte să explic toate sentimentele de furie și oripilarea care mă încearcă în aceste momente. Reprezint zona Borșa-Vișeu în Parlamentul României, însă am nevoie de întregul meu autocontrol pentru a nu folosi cuvinte mult mai dure referitor la fapta care aduce o pată urâtă asupra orașului pe care îl iubesc și cu care mă mândresc: Borșa.

Îmi iau angajamentul de a urmări personal evoluția și cursul dosarului penal care a fost deschis pe numele acestor tineri care fac de rușine Borșa și toți borșenii, pentru a putea sesiza organele abilitate în situația în care nu se vor dispune măsurile necesare ca astfel de evenimente nefericite să nu mai fie înregistrate în comunitatea noastră. Nu tolerăm și nu ascundem sub preș astfel de fapte care se petrec în orașul nostru.

Moral, trebuie să luăm atitudine. Borșa nu se poate identifica cu doi infractori. Borșa este un oraș care a ieșit dintr-un con de umbră, un oraș care a evoluat și care învață să fie cu adevărat un oraș european, iar astfel de fapte nu ne fac cinste. La fel ca primarul de Borșa, Sorin Ion Timiș, mă dezic de acțiunea criminală a celor doi și voi cere organelor competente să aplice pedeapsa pe care o merită pentru fapta lor. Totodată, îmi prezint regretele față de proprietari și am discutat cu ei, pentru a afla cum putem să îi ajutăm în această situație.

Din acest motiv, azi am fost în zona de unde provin atât tinerii acuzați, cât și vecinii lor, cei care dețin calul. Am vorbit cu oamenii de pe stradă și am înțeles că a fost nevoie de mai bine de două ore de la apelul la 112, până să ajungă poliția la fața locului. Asta în ideea în care am făcut toate diligențele necesare pentru a dota Poliția Borșa cu logistica necesară desfășurării activității, iar aici vorbesc inclusiv de mijloace de transport. Nu este normal ca la un apel de ajutor, răspunsul să ajungă după două ore, acest lucru pune în pericol siguranța tuturor cetățenilor din Borșa. Mă voi adresa chestorului Viorica Marincaș, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, pentru a demara și o anchetă internă în acest caz.

VEZI AICI CE ACTE DE CRUZIME AU „FĂURIT” CEI DOI FRAȚI DIN BORȘA.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA