spot_img
AcasăEvenimentScandalos! Chestorul Gheorghe Turda a fost înlocuit din postul de director MAI...

Scandalos! Chestorul Gheorghe Turda a fost înlocuit din postul de director MAI cu o guristă de restaurant!

DISTRIBUIȚI


În cursul anului 2011, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, l-a înlocuit în funcţia de director al Centrului Cultural al MAI pe chestorul Gheorghe Turda, cunoscut şi apreciat rapsod popular maramureșean, onorat cu titlul de artist al poporului, cu subcomisarul Adina Mihăilescu, până atunci poliţistă de proximitate la Arad, iar anterior cântăreaţă (guristă) de restaurant.
Conform unor ofiţeri de poliţie de frontieră în rezervă, promovarea în această funcţie a subcomisarului Adina Mihăilescu se datorează legăturii de prietenie dintre Traian Igaş şi tatăl acesteia, Constantin Maftei, fratele acestuia, Iulian Maftei, amândoi foşti ofiţeri de grăniceri şi de poliţie de frontieră la Arad. Constantin Maftei a fost o bună perioadă de timp şeful Inspectoratului Judeţean Arad al Poliţiei de Frontieră. Iulian Maftei a fost numit de ex-ministrul Igaş şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Argeş, iar apoi a fost promovat într-o importantă funcţie de conducere din Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, unde se află şi în prezent. Potrivit surselor, fraţii Constantin şi Iulian Maftei cunosc multe din trecutul de traficant de valută şi de ţigări a ex-ministrului de Interne Traian Igaş.
Având în vedere aceste circumstanţe, senatorul PSD de Sata Mare, Valer Marian, solicită ministrului Gabriel Berca să-i răspundă la următoarele întrebări:
”1. Pentru ce merite a fost promovat subcomisarul Adina Mihăilescu în funcţia de director al Centrului Cultural al MAI, dacă a fost organizat concurs pentru ocuparea acestui post şi dacă au fost respectate condiţiile legale de promovare într-o asemenea funcţie?
2. Dacă după eliberarea sa din funcţie, predecesorul dvs. Traian Igaş a intervenit pentru ca subcomisarul Adina Mihăilescu să fie menţinută în funcţia de director al Centrului Cultural al MAI şi dacă o veţi menţine în această funcţie?”

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA