AcasăActualitatePoliticScandal - Victor Ponta: USL s-ar putea rupe

Scandal – Victor Ponta: USL s-ar putea rupe

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sorin Roșca Stănescu încinge spiritele în USL. Victor Ponta a spus joi că în sânul alianței este o criză fără precedent care ar putea duce la ruperea Uniunii Social Liberale.

Președintele PSD, Victor Ponta, a spus joi ferm și clar că nu este mulțumit de măsurile luate de liderul PNL în privința senatorului Sorin Roșca Stănescu. Ponta este deranjat de faptul că PNL nu se dezice de Sorin Roșca Stănescu și că senatorul atacă în continuare liderii PSD.

Ponta a trecut la amenințări și a dat un ultimatum liderul PNL, ca până luni nu va exista o delimitare clară a PNL de declaraţiile lui Stănescu, nu doar cu avertismente gen “aşa să nu mai faci”, USL se rupe.

“Nu, categoric nu. Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare şi, de altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună”, a spus Ponta.

Întrebat care este atunci soluţia, premierul a spus: Eu aştept în continuare până luni să existe o delimitare clară, nu aşa, «Să nu mai faci !». Păi nu i-am mai spus o dată domnului Roşca Stănescu să nu mai facă ? Ce, suntem la şcoală ? Altfel, îmi pare rău, dar nu cred că putem să găsim o soluţie pozitivă.

Crin Antonescu a afirmat joi că s-ar fi pus problema excluderii lui Sorin Roşca Stănescu din partid dacă ar fi existat numai declaraţiile violente şi inacceptabile ale acestuia împotriva lui Victor Ponta, el arătând că excluderea nu s-a discutat pentru a nu crea o confuzie.

El a adăugat că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

Cât privește ultimatumul lui Ponta, contactat de Digi 24, Crin Antonescu îi răspunde premierului: Fac toate eforturile pentru a nu citi o notă ultimativă într-o asemenea declarație, pentru că nu suntem în situația în care să ne dăm ultimatumuri unul altuia. În al doilea rând, îi spun că ceea ce avea PNL de hotărât și de spus a făcut-o astăzi. Am luat decizia de a atrage foarte serios atenția tuturor colegilor noștri asupra prevederilor unui articol din actul constitutiv al USL. Am discutat și despre afirmațiile colegului Sorin Roșca Stănescu. Demersul său parlamentar, din punctul nostru de vedere, nu foate fi în niciun fel incriminat.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a invocat, însă, libertatea de opinie a parlamentarilor, dar a făcut, totuși, un apel către aceștia la reținere.

Scandalul a pornit de la Comisia de anchetă a interceptărilor abuzive realizate de parchet și SRI, în cazul judecătorului Corneliu Bârsan de la CEDO. Sorin Roșca Stănescu, Victor Ciorbea și Ilieșiu s-au retras din comisie, după ce membrii PSD au blocat audierile în comisie.

ExclusivNews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA