Acasăsinucidere maramuresSCANDAL URIAȘ – Un cunoscut furnizor de uleiuri de palmier, acuzat că...

SCANDAL URIAȘ – Un cunoscut furnizor de uleiuri de palmier, acuzat că ar folosi copii la muncă în rafinării

spot_img

DISTRIBUIȚI

SCANDAL URIAȘ  Firme care stau în spatele unor branduri populare precum napolitanele KitKat, pasta de dinţi Colgate şi cosmeticele Dove folosesc ulei de palmier extras de muncitori copii în condiţii periculoase, la rafinăriile din Indonezia, potrivit raportului Amnesty International, citat de The Guardian.

Organizaţia nonguvernamentală pentru drepturile omului Amnesty International susţine că producătorul Wilmar angajează copii pentru munca fizică la rafinăriile din Indonezia, identificând o serie cunoscută de produse care au legătură cu compania producătoare de ulei de palmier Wilmar. Printre clienţii Wilmar se numără Nestlé, Unilever, Colgate-Palmolive, Reckitt Benckiser şi Kellogg’s, potrivit Amnesty.

Amnesty International susţine că produsele vândute de aceste companii au fost obţinute de copii de opt ani care lucrează în condiţii primejdioase.

Organizaţia le-a cerut companiilor implicate să le spună consumatorilor dacă uleiul de palmier folosit în produse precum îngheţata Magnum, detergentul Ariel, supa Knorr, şamponul Pantene sau batoanele de ciocolată Aero a fost obţinut din munca copiilor.

„Aceste rezultate îi vor şoca pe consumatorii care cred că iau alegeri etice în supermarketuri când cumpără produse care pretind că folosesc ulei de palmier sustenabil. Nu este nimic sustenabil în legătură cu uleiul de palmier care este produs folosind copiii la muncă şi munca forţată. Ceva este în neregulă când nouă companii, care aveau un venit cumulat de 260 de miliarde de lire în 2015, nu reuşesc să facă ceva în legătură cu tratamentul cumplit aplicat muncitorilor care lucrează în domeniul uleiului de palmier care, de altfel, au câştiguri neînsemnate”, a spus Meghna Abraham, anchetator Amnesty International.

Meghna Abraham a adăugat că această situaţie nu este una izolată, ci una sistemică, un rezultat predictibil al modului în care Wilmar face afaceri, potrivit The Guardian.

În raport, Amnesty pretinde că copiii cu vârste între 8 şi 14 ani lucrau fără echipament de protecţie, deşi era necesar, fiind expuşi la pesticide toxice, şi transportau saci a câte 25 de kilograme de fructe din palmier.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA