AcasăActualitate112ACTUALIZARE/ SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE - Medicii de la UPU a...

ACTUALIZARE/ SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – Medicii de la UPU a Spitalului Județean ASALTAȚI de 30 de persoane

DISTRIBUIȚI

Ca absolut șocant petrecut aseară, 14 noiembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare. Aproximativ 30 de persoane au dat năvala peste medici, agresându-i verbal. Polițiștii au fost solicitați să intervină de urgență pentru a aplana situația care risca să degenereze. Foarte puțin a lipsit ca medicii să fie linșați efectiv de către rudele și cunoștințele unei persoane bolnave de COVID-19.

De la ce a început totul

Întreaga situație a început după ce o femeie de 60 de ani din Mogoșești a fost adusă la spital, cu Ambulanța, în stare gravă. În urma testării acesteia, s-a descoperit că femeia era infectată cu virusul SARS-CoV-2. Medicii unității spitalicești au decis să o interneze, având în vedere starea precară de sănătate a femeii. De aici a început, practic, întregul scandal.

Aparținătorii maramureșencei (mai exact fiul și soțul acesteia) au refuzat ca femeia să fie internată. Ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean au ajuns, pe rând, un număr uriaș de persoane, rude și cunoștințe ale femeii. O parte dintre persoane au intrat efectiv peste medici, într-o încăpere, agresându-i verbal. Acela a fost momentul când polițiștii au fost solicitați să intervină.

Ce s-a întâmplat în urma incidentului de la Spital

Nu mai puțin de 5 persoane au fost sancționate de către oamenii legii în urma scandalului. De asemenea, după ce s-a semnat o declarație pe propria răspundere, femeia bolnavă a fost transportată acasă, cu o ambulanță. Din nefericire, la scurt timp după ce a ajuns acasă, maramureșeanca în vârstă de 60 de ani a decedat.

ACTUALIZARE:

O parte a scandalului din UPU a Spitalului Județean a fost filmat. În imagini se poate observa cum cadrele medicale au fost la un pas să fie efectiv linșate de către aparținătorii pacientei din Mogoșești.

Vă avertizăm că urmează imagini video care vă pot afecta emoțional:

Ce spune Colegiul Medicilor

Având în vedere situația petrecută în cursul nopții de 14 spre 15 noiembrie 2020 în Serviciul UPU al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, în care personalul care deservea în cadrul acestei secții a fost supus violenței fizice și verbale din partea unui grup de persoane care au intrat ilegal în incinta secției, acestea proferând injurii la adresa personalului secției și având chiar tendința de a lovi persoanele aflate în serviciu, Colegiul Medicilor Maramureș atrage atenția asupra faptului că actul medical trebuie să se poată desfășura în condiții de maximă siguranță și de respect, cu atât mai mult în condițiile de presiune extraordinară la care este supus personalul medical în contextul actual al pandemiei.

Deasemenea, reiterăm ideea privind susținerea pe care organele de ordine publică trebuie să o acorde în mod imediat și nemijlocit pentru prevenirea unor incidente de natură să pună în pericol integritatea corpului medical.

Colegiul Medicilor Maramureș condamnă acest tip de manifestări și susține orice demers legal pentru câștigarea dreptății. Profesia medicală, în toată lumea, în oricare condiții s-ar desfășura, trebuie să fie respectată iar membrii ei trebuie să se bucure de aprecierea întregii societăți. Astfel de gesturi, care se repetă în ultima vreme, alimentate în mod voit sau nu de diferite elemente ale societății, arată concret ceea ce până acum era doar sugerat: lipsă de încredere, lipsă de respect și dispreț pentru valoare.

Facem apel la simțul civic al fiecărui român pentru a preveni și combate astfel de manifestări condamnabile. Să acordăm medicilor respectul cuvenit, pentru ca cei care se luptă pentru viața și sănătatea tuturor celor pe care îi au în grijă să-și poată desfășura activitatea în deplină securitate socială.

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Maramureș (Baia Mare, la data de 15.11.2020)

 

Adrian Barbur/ ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA