AcasăAdministrațieSCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE - Consilierul juridic al Inspectoratului Școlar, acuzat...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – Consilierul juridic al Inspectoratului Școlar, acuzat că A LOVIT pe stradă o fostă directoare

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș se află în mijlocul unui nou scandal. Deputatul PSD de Maramureș, Gabriel Zetea, a lansat în spațiul public o serie de acuzații extrem de grave la adresa consilierului juridic al ISJ, cunoscut ca fiind un apropiat al Ancăi Hendea, actuala directoare a inspectoratului.

Mai exact, deputatul susține că Dănuț Velea, consilierul juridic al ISJ, a înjurat-o și agresat-o pe stradă pe fosta directoare a școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” Baia Mare, Ioana Popovici. Tot deputatul susține și că există o plângere penala la Poliție pe numele bărbatului.

În urma informațiilor cerute de ActualMM de la IPJ Maramureș, am aflat că există un dosar penal deschis pe numele bărbatului, pentru lovire sau alte violențe.

Ioana Popovici s-a prezentat marți, 18 mai, în jurul orei 13:00 la sediul Poliției din Baia Mare pentru a depune o plângere penală pe numele lui Dănuț Velea. Potrivit celor povestite de fosta directoare, scandalul a avut loc în dimineața zilei de marți, în jurul orei 7:45 pe strada Agriculturii din municipiu, scandal în urma căruia, se arată în plângere, consilierul juridic al ISJ a lovit-o pe femeie cu palma în zona feței.

Ce spune Gabriel Zetea

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a ajuns, sub tutela noului inspector școlar-general, Anca-Minodora Costin Hendea, o ”mină de aur” pentru pilele și politrucii PNL. După ce s-a recomandat în repetate rânduri ca fiind ”fără apartenență politică”, noua ”generală” a Inspectoratului Școlar a avut grijă să îi înlăture pe toți cei care nu aveau ”carnet de partid galben”. Următorul pas a fost politizarea instituțiilor de învățământ, numind, tot pe criterii politice, directori și directori adjuncți aserviți ”noii puteri”.

Un apropiat al Ancăi Hendea este Dănuț Velea, fost angajat la un liceu din oraș care, după numirea noului inspector general a fost transferat, pe perioadă determinată, consilier juridic în Inspectoratul Școlar Maramureș. Deși au mai fost reclamații la adresa sa, nimeni nu a făcut nimic, așa cum ne-am obișnuit de la cei care conduc PNL.

Ultima ieșire absolut ilogică și necontrolată a lui Dănuț Velea a avut loc marți dimineața, când în urma unei confruntări verbale cu Ioana Popovici, fost director Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” Baia Mare, acesta i-a adresat injurii și a agresat-o pe stradă, fiind convins că nimeni nu îl va trage la răspundere. Doamna Popovici a făcut deja o plângere penală la Poliția Municipiului și se va adresa instanței de judecată, însă în calitate de deputat și reprezentând toți maramureșenii, o întreb public pe doamna inspector general Costin-Hendea.

1. Cum puteți să girați un comportament atât de abject și să nu luați nicio măsură în cazul consilierului juridic al Inspectoratului, chiar dacă acesta se laudă că nu i se va întâmpla nimic pentru că vă face anumite servicii?
2. Aveți și girul PNL județean și PNL central să umiliți cadrele didactice pe simplul motiv că nu au carnet de partid?
3. Ce măsuri veți lua împotriva consilierului juridic al Inspectoratului Școlar care nu se află la prima abatere disciplinară?

ActualMM solicită un răspuns oficial din partea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș cu privire la această speță. De asemenea, așteptăm punctul de vedere oficial al persoanelor implicate, pe adresa de e-mail contact@actualmm.ro sau pe numărul de Whatsapp 0749 857 575.

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. Sper ca acea palma data a fost pe buna dreptate. A fost pentru toate generatiile pe care le-a chinuit si pentru toti parintii pe care i-a pus pe drumuri.
  Doamna Popovici e tipul de profesoara care face diferente tot timpul in clasa si urla la copii care pot sa inteleaga modul ei de predare. E tipul de profesoara care a ajuns pe „pile” peste tot pentru ca e de o nesimtire iesita din comun.
  Ce sa ii faci cand o doamna ajunge pe ranguri inalte si-o ia in cap si asa era dereglata dinaite sa ajunga la acest nivel de „pile”.

 2. Respect, Danut Velea!
  A primit ce si-a cautat si inca nu destul!
  Uitati-va la poza ei si va dati seama ce fel de om este.
  Elevul de mai sus are perfecta dreptate.
  Umbla numai dupa functii, dar nu e in stare nici sa-si exercite profesia cum trebuie!
  Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA