AcasăActualitateSocialSCANDAL LA TIMIȘOARA – Copil dat afară de la creșă pentru că...

SCANDAL LA TIMIȘOARA – Copil dat afară de la creșă pentru că nu avea toate vaccinurile

DISTRIBUIȚI

SCANDAL LA TIMIȘOARA  Copil dat afară de la creșă, pentru că era nevaccinat. Un copil din Timişoara a fost dat afară din creşă pentru că nu are toate vaccinurile făcute, acuză Romana şi Cristian Gavrilaş, părinţii băiatului de doi ani.

Ei spun că au aflat la începutul lunii decembrie că băieţelul lor nu mai este primit la creşă pentru că nu are toate vaccinurile din schema naţională.

Copilul are doi ani şi este imunizat doar împotriva tuberculozei şi a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu le-a făcut pentru că, spun părinţii săi, după primele seruri băiatul a avut o reacţie alergică.

În data de 8 decembrie (2017 – n.r.) soția a primit un telefon din partea medicului instituției, prin care i-a spus soției că aveți un copil frumos, sănătos însă aveți o problemă că nu e complet vaccinat. Din punctul ei de vedere trebuie să aibă mai multe vaccinuri făcute”, a spus Cristian Gavrilaș, tatăl copilului, pentru Digi 24.

Am insistat să-l lăsăm acolo, am vorbit din nou cu doamna doctor. Ne respectă decizia, însă din punctul ei de vedere va fi exclus, dacă nu îl vaccinăm, din cadrul creșei”, mai spun cei doi.

Reprezentanţii creşei sau autoritățile locale nu a dorit să ofere niciun punct de vedere, referitor la aceste acuzații. Creșele din Timișoara se află în subordinea primăriei, mai precis a Serviciului de Creșe, potrivit sursei citate.

Familia Gavrilaș a apelat la serviciile unui avocat pentru a afla temeiul legal în baza căruia cel mic a fost exclus din creşă. „Nu există legislație care să oblige pe nimeni din această țară să se vaccineze cu anumite vaccinuri”, a precizat avocata familiei.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA