AcasăActualitate112SCANDAL LA SIGHET - Un bărbat acuză polițiștii că l-au bătut pe...

SCANDAL LA SIGHET – Un bărbat acuză polițiștii că l-au bătut pe fiul său minor, dat dispărut și găsit ieri. Ce spune IPJ Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un incident nefericit s-a petrecut în cursul zilei de 19 aprilie a.c. în mun. Sighetu Marmației. Tatăl unui minor a contactat redacția Sighet 247, solicitând ajutorul presei pentru a i se fac urgent dreptate.

Acesta a acuzat că un echipaj de poliție din Sighet i-ar fi agresat fizic copilul, lovindu-l peste gură. Ca urmare a acestei agresiuni, minorul în vârstă de 13 ani s-ar fi ales cu mai multe leziuni sângerânde la nivelul gurii.

Potrivit tatălui copilului, o polițistă din patrulă l-ar fi pleznit puternic pe copil peste față în mod repetat, după care l-ar fi băgat cu forța în autospeciala de poliție, ducându-l la spital, unde ar fi fost internat cu forța la secția Pediatrie. Totul s-ar fi petrecut în fața blocului 14 din cartierul Independenței din municipiu, cu puțin înainte de ora 16:00.

Totodată tatăl minorului spune că nu i s-a permis să își viziteze copilul la spital, iar când a insistat să facă acest lucru, ar fi fost amenințat de către o agentă de poliție cu arma din dotare în fața secției de Pediatrie a Spitalului municipal Sighet. Totul, susține în continuare tatăl copilului, cu scopul ca să nu poată solicita emiterea unor documente medicale care să ateste leziunile suferite de către minor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș a infirmat că s-ar fi folosit arma din dotare, chiar și în scop de intimidare, de către agentul de poliție, arătând că minorul în cauză a plecat voluntar de la domiciliu, iar dispariția sa ar fi fost anunțată de către bunica acestuia, care îl are plasament. Totodată, prin comunicatul emis redacției Sighet 247, purtătorul de cuvânt mai arată că urmele de lovire pe care le prezintă minorul provin de la o altercație în care acesta ar fi fost implicat în data de 17 aprilie a.c., nefiind provocată de către polițiști.

Ieri, 19 aprilie, ora 15.35, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați de către o femeie de 60 de ani din municipiu, cu privire la faptul că nepotul acesteia, un copil de 13 ani, aflat în plasamentul acesteia, a plecat voluntar de la domiciliu. Polițiștii au identificat minorul pe strada Szilagyi Istvan din municipiu.

Minorul manifesta un comportament violent față de familie și de persoanele aflate în prezența acestuia, motiv pentru care, la cererea și cu acordul bunicii, a fost luată măsura internării în spital a copilului.

În momentul în care a fost găsit, minorul prezenta urme de escoriații la nivelul membrelor superioare și echimoze la nivelul gurii, urmare a unei altercații în care a fost implicat în data de 17.04.2021. În timpul efectuării intervenției polițiștii nu au folosit forța, iar minorul nu a fost agresat în nici un fel de aceștia. Polițiștii continuă cercetările în acest caz,”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Sursă: Sighet247

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA