spot_img
Acasăsinucidere maramuresSCANDAL INTERNAȚIONAL – Olanda acuză gigantul Microsoft că își spionează ilegal utilizatorii...

SCANDAL INTERNAȚIONAL – Olanda acuză gigantul Microsoft că își spionează ilegal utilizatorii prin Windows 10

DISTRIBUIȚI

SCANDAL INTERNAȚIONAL  Microsoft spionează ilegal utilizatorii Windows 10, potrivit autorității de protecție a datelor personale din Olanda (DPA). Între datele colectate se află linkurile fiecărui site pe care îl accesează cei care folosesc browserul Microsoft Edge și ce aplicații sunt folosite și cât timp, scrie TechCrunch.

Instituția olandeză a mai afirmat că utilizatorii Windows 10 nu sunt informați în mod clar ce fel de informații colectează Microsoft, astfel că acordul dat companiei de folosire a datelor lor private nu este valid. Mai mult, aceștia nu știu la ce sunt folosite informațiile lor intime.

Pe românește, Microsoft te urmărește și vede absolut tot ce faci, inclusiv ce scrii sau atunci când folosești stylus-ul din tabletele sau laptopurile care vin cu suport pentru acesta. De asemenea, îți stochează datele personale, precum email-urile.

Dacă utilizatorii calculatoarelor sau tabletelor cu Windows nu schimbă setările de bază, atunci Microsoft colectează enorm de multe lucruri despre clienți. Și când le schimbă, aceștia pot doar să reducă fluxul de date, dar nu îl pot opri de tot.

DPA a cerut Microsoft să înceteze practicile ilegale. Acuzele vin în contextul în care anii trecuți Microsoft susținea o campanie publicitară în care acuza Google că citește email-urile utilizatorilor Gmail pentru a le livra reclamă relevantă.

De partea cealaltă, Microsoft susține că practicile sale sunt în acord cu legislația. Windows 10 a fost lansat în anul 2015 și acum are 400 de milioane de utilizatori la nivel global. Din total, circa 4 milioane se găsesc în Olanda.

Citește continuarea, AICI.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA