Acasăoameni noiSCANDAL ÎN SPORT – Federația Română de Handbal cere 100.000 de euro...

SCANDAL ÎN SPORT – Federația Română de Handbal cere 100.000 de euro daune morale de la un jurnalist. Vezi motivul

spot_img

DISTRIBUIȚI

SCANDAL ÎN SPORT  Consiliul de Administraţie al FR de Handbal a discutat în urmă cu câteva luni şi a aprobat ca jurnalistul Ionel Pană să fie acţionat în instanţă după mai multe articole „acide“ scrise în ilfovsport.ro la adresa preşedintelui forului, dar şi a unor membri. Ceea ce părea o glumă la vremea respectivă a fost pusă pe tapet de curând. Alexandru Dedu a fost împuternicit de Consiliul de Administraţie, astfel că preşedintele FRH l-a acţionat pe jurnalist în instanţă, atât în nume propriu, cât şi în numele organizaţiei pe care o conduce.

Astfel, în nume propriu, Alexandru Dedu i-a solicitat redactorului sportiv daune morale în valoare de 1 leu. În numele Federaţiei, solicitările sunt de… 100.000 de ori mai mari! Nu în lei, ci în euro… Bineînţeles, pentru o asemenea sumă şi taxele de timbru judiciar pe care Federaţia trebuie să le achite sunt de ordinul miilor.

Ionel Pană susţine că Alexandru Dedu şi FR de Handbal l-au acţionat în judecată în urma mai multor articole critice: ”Am făcut mai multe aprecieri dure asupra activităţii lui Dedu, a membrilor Consiliului de Administraţie. Le-am spus că şi-au bătut joc de sportivi, că au cheltuit bani fără eficienţă, am scris de multe ori pe seama faptului că preşedintele are un salariu foarte mare, poate cel mai mare dintre toţi preşedinţii de Federaţii, în timp ce femeia de serviciu are salariul minim pe economie, le-am atras atenţia că au pierdut procese cu fetele care au fost mutate cu forţa de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. Am fost un critic activ al Comisilor FRH. Nu am negat niciodată existenţa federaţiei, ci doar a celor care o conduc. Nu am formulat însă niciodată acuzaţii, nu am spus că sunt hoţi, că au furat sau alte lucruri de acest gen”.

Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, nu a dorit să comenteze pe acest caz: ”Nu vreau să discut despre acest proces, aşa cum nici nu am răspuns la acuzele care ni le-a adus. Să vedem ce va spune instanţa. A fost o hotărâre a Consiliului de Administraţie pentru a fi intentat un proces”.

Mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie au mărturist că l-au împuternic pe Alexandru Dedu să-l acţioneze în judecată pe Ionel Pană, dar din cei cu care am discutat niciunul nu a ştiut că suma solicitată pentru daune morale a fost stabilită la 100.000 de euro, aceasta fiind decisă de preşedintele FRH.

În ultimul an, Federaţia Română de Handbal a pierdut mai multe procese, astfel că a fost bună de plată, atât în cazul unor jucătoare de la Centrul Naţional de Excelenţă Rm. Vâlcea, cât şi în cazul lui Ioan Ţibru. Judecătorii au dispus ca antrenorul-pedofil să plătească, în solidar cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Handbal, Asociaţia Municipală de Handbal Bucureşti şi Asociaţia Club Sportiv Bucureşti 2010, daune morale cuprinse între 2.000 euro şi 10.000 euro către părţile vătămate, suma totală ridicându-se la peste 50.000 euro. Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut Apel în cazul Ţibru şi a scăpat de plată, FR de Handbal, în schimb, nu.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA