spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICSCANDAL - Balaj trebuie "scos" din arbitraj. "Este o măsură discriminatorie!" spune...

SCANDAL – Balaj trebuie „scos” din arbitraj. „Este o măsură discriminatorie!” spune Cristi Balaj pentru ProSport

DISTRIBUIȚI

Una dintre propunerile pentru modificarea Statutului FRF declanşează un imens scandal. Din sursele ProSport, care a intrat în posesia câtorva propuneri de modificare a Statutului, secretarul general Gheorghe Chivorchian a conceput unul dintre noile articole vizând o singură persoană, Cristi Balaj.
Arbitrul i-ar fi spus lui „Chivo”, înainte de alegerile din martie că nu îl votează în funcţia de preşedinte al FRF pentru că nu este o persoană credibilă şi imparţială. Chivorchian ar fi introdus un articol (vezi facsimile, articolul 8) în noul Regulament potrivit căruia arbitrii nu mai pot fi preşedinţi de AJF, situaţie în care se află Balaj, el fiind preşedintele AJF Baia Mare. Iată textul articolului cu pricina: “În vederea asigurării integrităţii competiţiilor, un oficial al FRF, LPF, AJF, AMFB, arbitru, agent de jucători sau antrenor nu poate deţine nicio funcţie în cadrul unui Membru afiliat. De asemenea, arbitrii, agenţii de jucători şi antrenorii nu pot cumula aceste funcţii”. Cum Balaj e singurul arbitru activ care este şi preşedinte AJF, articolul pare îndreptat doar împotriva lui, mai ales că în acesta nu se pomeneşte nimic de observatorii de arbitri care sunt şi şefi de AJF!
Contactat telefonic pentru a-şi spune părerea despre acest subiect, Balaj a fost ferm: “Este o măsură discriminatorie! Arbitrii împreună cu observatorii sunt reprezentanţii legali ai FRF la meciuri. Ei trebuie să întocmească un raport pe baza căruia se omologhează rezultatul meciului, se iau decizii la Comisia de Disciplină. Arbitrul şi observatorul formează o echipă. Pot să afirm că această măsură mă vizează doar pe mine, de vreme ce despre observatori nu se specifică nimic”. Balaj ia în calcul chiar să se retragă din arbitraj dacă acest articol va fi agreat de preşedintele FRF şi apoi votat în Adunarea Generală extraordinară din 29 iunie: “Dacă se consideră că nu mai este nevoie de mine în arbitrajul românesc, să mi se spună şi mă retrag. Rămân la AJF Maramureş, unde avem nişte proiecte extrem de frumoase”.

În campionatul recent încheiat, Balaj a arbitrat 28 de meciuri în Liga 1 (cele mai multe dintre toţi “fluieraşii” din lotul A), prestaţiile lui fiind de cele mai multe ori foarte apreciate.

Chivorchian: „Nu am răutăţi din astea, eu îl apreciez pe Balaj!”

ProSport l-a contactat şi pe noul secretar general al FRF, Gheorghe Chivorchian, şi l-a întrebat dacă Balaj e vizat direct de acest articol. “În niciun caz nu e făcut pentru Balaj! Nu am răutăţi din astea. Eu îl apreciez foarte mult, e unul dintre cei mai buni arbitri români şi, când se va retrage, va avea în mod sigur un loc în Comisia Centrală a Arbitrilor. Modificările de Statut sunt făcute împreună cu şapte avocaţi. Încercăm să adaptăm legile noastre la cele ale UEFA şi FIFA, să nu mai mergem continuu pe la TAS”. Întrebat de ce nu sunt vizaţi şi observatorii de arbitri în acest articol de Statut, Chivorchian a spus că “acolo e altă problemă”, nereuşind să ofere o explicaţie.

“Propunerea de articol din Statut face referire directă la mine, e una discriminatorie, atât timp cât observatorii de arbitri au voie să fie şefi la AJF-uri, iar eu, ca arbitru, nu pot fi”
Cristi Balaj, arbitru FIFA

“Am să discut cu Balaj. Nici eu, nici Răzvan Burleanu, nici actuala conducere a FRF nu are nimic cu Balaj. E doar o propunere de modificare. Ea trebuie votată în Adunarea Generală”
Gheorghe Chivorchian, secretar general FRF

Citeste intreg articolul pe prosport.ro. Click aici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA