AcasăActualitateSocialSĂTULUL NU-L CREDE PE FLĂMÂND - Risipa de alimente, o sursă de...

SĂTULUL NU-L CREDE PE FLĂMÂND – Risipa de alimente, o sursă de îngrijorare globală

DISTRIBUIȚI

Risipa alimentară este o problemă economică enormă, iar statele ar trebui să se asigure că excesul de mâncare ajunge la cei flămânzi în loc să fie aruncat, au apreciat vineri miniştrii Agriculturii din G20, grupul economiilor dezvoltate şi marile economii emergente, transmite Reuters.
O reuniune de două zile a miniştrilor Agriculturii din G20 concentrată pe problemele securităţii alimentare şi nutriţie a avut loc joi şi vineri la Istanbul. În comunicatul publicat la sfârşitul reuniunii, miniştrii Agriculturii apreciază că reducerea risipei de alimente ar putea îmbunătăţi securitatea alimentară.
”Luăm notă cu îngrijorare de amploarea semnificativă a risipei de hrană, precum şi de consecinţele negative pentru securitatea alimentară, hrană, utilizarea resurselor naturale şi mediu. Credem că aceasta este o problemă globală cu semnificaţii economice, de mediu şi sociale enorme”, apreciază miniştrii Agriculturii din G20.

Anul trecut, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a estimat că o cantitate de 1,3 miliarde tone de alimente, aproximativ 30% din producţia mondială, se pierde sau este aruncată anual. FAO subliniază că această cantitate ar putea să-i hrănească cu uşurinţă pe cei 800 de milioane de oameni flămânzi de pe Planetă.

Pentru a rezolva această problemă, miniştrii Agriculturii din G20 susţin că ţările au nevoie de estimări mai bune cu privire la cantitatea de hrană care este risipită, precum şi cu privire la impactul economic al alimentelor irosite.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA