spot_img
AcasăslolvaciaSĂRBĂTORITUL ZILEI – Solistul de la Red Hot Chili Peppers împlinește azi...

SĂRBĂTORITUL ZILEI – Solistul de la Red Hot Chili Peppers împlinește azi 53 de ani

DISTRIBUIȚI

Anthony Kiedis s-a născut în 1 noiembrie 1962. Este cantautor și ocazional actor american, cunoscut pentru activitatea sa ca solist al trupei Red Hot Chili Peppers. Alături de basistul Flea, este singurul dintre membri care a apărut pe toate albumele formației. Kiedis a trăit cu mama sa în Grand Rapids, Michigan până la vârsta de 12 ani, când s-a mutat în Hollywood, pentru a sta alături de tatăl său.

Drogurile i-au afectat o mare parte din viaţă, el fiind dependent, în mai multe rânduri, de heroină şi cocaină. Colegul său de trupă, chitaristul Hillel Slovak, a murit în urma unei supradoze pe 25 iunie 1988, Anthony a fost la dezintoxicare şi timp de cinci ani a stat departe de droguri. A renunţat definitiv la consumul de droguri în decembrie 2000.

Primele concerte ale trupei Red Hot Chili Peppers s-au desfăşurat în baruri şi cluburi de noapte, iar formaţia avea în jur de zece piese în repertoriu. Ei şi-au câştigat notorietatea pe plan local după ce au cântat într-un bar de striptease doar cu o şosetă în dreptul penisului, Kiedis fiind cel cu ideea. Organizatorii de concerte au ajuns să le ceară să apară doar aşa pe scenă dacă vor să fie plătiţi.

Anthony Kiedis scrie majoritatea versurilor trupei şi există multe teme comune cu cele din opera literară a scriitorului Charles Bukowski. Stilul său de a cânta a evoluat mult de la primele albume, influenţate de hip-hop, iar acesta a recunoscut că s-a simţit cu adevărat un solist bun de abia în 1999, odată cu lansarea albumului „Californication”.

Viaţa lui privată a fost la fel de zbuciumată ca şi cea artistică. A avut relaţii cu Sofia Coppola, Ione Skye, Hedi Klum şi Jessican Stam, dar nu s-a căsătorit niciodată. Este tatăl unei fetiţe pe care a botezat-o Everly Bear. El trăieşte în Malibu şi îşi petrece cea mai mare parte a timpului liber făcând surfing.

A jucat în mai multe filme încă de la sfârşitul anilor 1970, sub numele de Cole Dammett. În 2004 a publicat cartea sa autobiografică, „Scar Tissue”, iar în prezent lucrează la un serial TV pe baza ei.

Din 1980 este vegetarian, iar din 2008 a adoptat meniul vegan. Practică meditaţia Vipassana şi este adept al mişcării Kabbalah. Are peste zece tatuaje pe corp, cel mai cunoscut fiind vulturul aztec de pe spate. Este pasionat de baschet, fiind un vechi fan al echipei Los Angeles Lakers.
Trupa Red Hot Chili Peppers a concertat pentru prima dată în România la sfârșitul lunii august 2012.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA