Acasăsinucidere maramuresSĂRBĂTORITĂ – Sheryl Crow împlinește astăzi 51 de ani

SĂRBĂTORITĂ – Sheryl Crow împlinește astăzi 51 de ani

DISTRIBUIȚI

Sheryl Crow, pe numele său întreg Sheryl Suzanne Crow, este o cântăreață americană, textieră, actriță și producătoare. Ea s-a născut pe 11 februarie 1962, în Kennet, Missouri, Statele Unite ale Americii. Genul muzical abordat de Sheryl Crow include elemente de muzică rock, folk, hip hop, country și pop.

Provenind dintr-o familie de muzicieni, Sheryl a urmat, în mod inevitabil, traseul artistic. Încă de la vârsta de cinci ani, ea a început să studieze pianul. La vârsta de 13 ani, Sheryl a scris prima sa melodie, influențată fiind de piesele lui Elton John, Bob Dylan sau Christine McVie.

În timpul studiilor universitare, Sheryl Crow s-a integrat în grupul de rock Cashmere, iar după terminarea facultății s-a angajat ca profesoară de muzică la o școală pentru copii cu autism.

În 1987, artista a fost selectată de Michael Jackson, pentru a-l însoți în turneul său „Bad World Tour”, în corul de acompaniament.

Abia în 1993, Sheryl Crow a înregistrat primul său material discografic. Acesta a fost produs de Bill Bottrell, un producător din Pasadena și a primit numele de „Tuesday Night Music Club”. Aici este inclusă și binecunoscuta piesă „Leaving Las Vegas”.

„Tuesday Night Music Club” i-a adus cântăreței o mulțime de premii, cum ar fi cel pentru „Cea mai bună cântăreață de pop a anului” (Grammy) și „Revelația feminină a anului” (Grammy).

În 1997 a apărut albumul rock „Sheryl Crow”, iar un an mai târziu artista scoate pe piață „The Globe Sessions”.

Anul 1999 i-a adus lui Sheryl Crow o mulțime de nominalizări la prestigioasele Premii Grammy. Printre acestea se numără nominalizarea pentru „Cel mai bun album Rock”, „Producătoarea anului” , „Cântăreața de Rock a anului”, cu melodia „There Goes The Neighborhood” și „Cea mai bună cântăreață pop a anului”- pentru melodia „My Favorite Mistak”. În ciuda numeroaselor nominalizări, Crow a primit doar un premiu, cel pentru „Cel mai bun album de Rock”.

Tot în 1999, cântăreața a lansat și „Sheryl Crow and „Friends”: Live In Central Park” (Un disc life înregistrat în Central Park din New York, unde a cântat în duet cu Dixie Chicks, Stevie Nicks, Eric Clapton și Sarah McLachlan, printre alții).

Sheryl Crow a scris de asemenea muzică pentru filme, precum „Bridget Jones’s Diary „, „I Am Sam ” și „Cars”.

https://www.youtube.com/watch?v=O6iN9piYuO4

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA