Acasăsinucidere maramuresSĂRBĂTORITĂ – Shakira împlineşte astăzi 39 de ani

SĂRBĂTORITĂ – Shakira împlineşte astăzi 39 de ani

DISTRIBUIȚI

Shakira Isabel Mebarak Ripoll s-a născut în 2 februarie 1977, în Barranquilla, Columbia, şi este mai cunoscută sub numele de scenă Shakira – cântăreață, textieră, actriță, dansatoare și producătoare columbiană. Ea a debutat la începutul anilor ’90 în țara sa natală, devenind cunoscută pe întregul continent odată cu lansarea albumului Pies Descalzos în anul 1996. Acesta a fost urmat după doi ani de materialul ¿Dónde Están Los Ladrones?.

Începând cu mileniul al treilea, Shakira a devenit cunoscută în întreaga lume grație discului Laundry Service, acesta comercializându-se în peste cincisprezece milioane de unități. Promovarea s-a realizat cu ajutorul unor cântece precum „Whenever, Wherever”, „Underneath Your Clothes” sau „Objection”, primul fiind unul dintre cele mai mari succese comerciale ale deceniului.

În anul 2005, solista a promovat înregistrarea „La Tortura”, care a devenit primul single de pe materialul Fijación Oral Vol. 1. Piesa s-a bucurat de aprecieri la nivel mondial, fiind unul dintre cele mai de succes cântece în limba spaniolă. Fijación Oral Vol. 1 a fost succedat de Oral Fixation Vol. 2, o colecție de compoziții în limba engleză. Pe o versiune reeditată a acesteia a fost inclusă piesa „Hips Don’t Lie”, ce a obținut locul întâi în majoritatea ierarhiilor muzicale din lume.

Discul ce include materialul de studio cu numărul opt al interpretei se intitulează She Wolf și a fost lansat în octombrie 2009 în Europa. El a fost precedat de promovarea cântecului omonim ce marchează o schimbare de stil muzical și de imagine pentru Shakira. Acesta a fost urmat de Sale el Sol — un an mai târziu — care constituie sinteza celor aproximativ douăzeci de ani de carieră muzicală ai solistei.

De-a lungul carierei sale, solista a vândut peste 50 de milioane de albume, fiind declarată cel mai bine vândut artist columbian al tuturor timpurilor și una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică latino. De asemenea, cantautoarea a fost răsplătită cu două premii Grammy și cu șapte trofee Latin Grammy pentru realizările sale muzicale. Piesele sale „Whenever, Wherever”, „La Tortura” și „Hips Don’t Lie” au stabilit recorduri nedoborâte de alți muzicieni până în momentul de față.

Shakira a susținut primul concert în România pe data de 17 iulie 2006. Evenimentul a avut loc la Timișoara, el fiind cuprins în turneul mondial de promovare al albumelor Fijación Oral Vol. 1 și Oral Fixation Vol. 2. Recitalul a fost susținut pe stadionul Dan Păltinișanu, la acesta luând parte aproximativ 25.000 de persoane, cu 15.000 mai puține decât se anticipase. Solista a primit cu această ocazie din partea Uniunii Producătorilor de Fonograme din România și un disc de platină pentru vânzările înregistrate de cele două albume. În timpul concertului artista a interpretat o serie de cântece de succes din repertoriul său, printre care „Don’t Bother”, „Hips Don’t Lie” sau „La Tortura”, prezentări apreciate ulterior de publicații. De-a lungul orelor petrecute în fața publicului Shakira a schimbat cinci ținute, fiecare fiind utilizată pentru secțiuni diferite ale spectacolului.

Solista a revenit în România pentru a susține un concert în cadrul turneului de promovare al albumelor She Wolf și Sale el Sol, eveniment ce s-a desfășurat pe data de 7 mai 2011 în Piața Constituției. Artista a susținut un recital în fața unui public de aproximativ 20.000 de spectatori, reprezentația fiind deschisă de interpretul de muzică pop Smiley și formația Bosquito.

Sursa foto: santabanta.com

Adrian Tudor

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA