AcasăEvenimentSportSĂRBĂTOAREA DANSULUI  - Baia Mare sărbătorește Ziua Mondială prin două evenimente de...

SĂRBĂTOAREA DANSULUI  – Baia Mare sărbătorește Ziua Mondială prin două evenimente de amploare

spot_img

DISTRIBUIȚI

SĂRBĂTOAREA DANSULUI  Două mari evenimente de dans li se pregătesc băimărenilor în perioada următoare: dans în aer liber pentru marcarea Zilei Internaționale a Dansului (29 aprilie) și Festival de Dans cu program de evenimente atât pentru sportivi, cât și pentru iubitorii de dans de nivel amator (adulți și copii).

În fiecare an, pe 29 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Dansului, cu scopul de a celebra această artă dincolo de orice bariere etnice, politice, culturale. Ziua Mondială a Dansului a fost declarată în 1982 de către Comitetul Internațional al Dansului şi UNESCO, marcându-se astfel ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810). Pentru a sărbători această zi, școala de dans Prodance 2000 organizează un eveniment de dans în aer liber, în cadrul căruia vor dansa grupa de mămici cu bebeluși (în sistem de purtare), grupa de seniori, toate grupele de adulți și perechile de performanță de la Prodance.

Evenimentul va avea loc duminică, 29 aprilie, în Parcul Regina Maria din Baia Mare, la foișor, începând cu ora 18.00 și are scopul de a aduce împreună iubitorii de dans pentru a celebra bucuria pe care o oferă dansul tuturor celor care îl practică, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire.

Un alt eveniment important pentru comunitatea celor ce îndrăgesc dansul este Baia Mare Dance Festival care va avea loc în zilele de 5-6 mai și este organizat de școlile de dans Prodance 2000 Baia Mare și Spria Top Dance Baia Sprie.

În cadrul festivalului de dans vor fi organizate: un seminar de pregătire a sportivilor de performanță, un workshop pentru adulții din comunitatea dansatorilor latino, un concurs de verificare pentru perechile de copii care nu au mai dansat în concursuri oficiale, un Concurs Național de dans sportiv în cadrul căruia sunt invitați să facă spectacol perechea de dansatori sportivi cu 3 titluri de campioni mondiali și 15 titluri de campioni naționali ai României (Paul Moldovan și Cristina Tătar) și alte momente spectaculoase de show, o petrecere pentru toți iubitorii de dans.

Paul Moldovan și Cristina Tătar sunt primii campionii mondiali la dans sportiv pe care i-a avut România, primul titlu fiind obținut în 2012, la tineret, în China, iar următoarele două au fost cucerite la categoria Sub 21 de ani în 2013 și 2014, ambele în Spania. Ei au peste 60 de clasări pe podium (locurile 1,2,3) la competițiile internaționale sub egida WDSF (Federația Mondială de Dans Sportiv), iar în acest moment sunt pe locul 14 la nivel mondial la categoria Adulți Latino, după numărul de puncte în clasamentul mondial WDSF. Ei vor susține și un seminar de pregătire pentru perechile de performanță în prima zi a Baia Mare Dance Festival.

Sâmbătă, 5 mai 2018

 • Seminar de pregătire în dansurile latino pentru perechile de performanță, cu triplii campioni mondiali Paul Moldovan și Cristina Tătar și antrenorul lor – Marton Somodi (Dance Art Târgu Mureș)
 • Concurs de verificare – Cupa Prodance JUNIOR – pentru perechile de copii începători care nu au mai dansat în concursuri oficiale
 • Workshop Bachata Sensual cu Cristian și Renata Jurcuț (Feeling Dance Oradea)
 • Petrecere

Duminică, 6 mai

 • Concurs Național de dans sportiv Cupa Baia Mare Dance Festival, ediția I
 • Show-uri de dans:
  • Paul Moldovan și Cristina Tătar (show dansuri latino)
  • Bogdan Suciu și Carina Breban de la Prodance 2000 (show dansuri standard)
  • grupele de copii începători de la Prodance 2000 (moment coregrafic de grup)

Evenimentele se vor desfășura în locația special amenajată la Sala de Sport a Centrului Universitar Nord Baia Mare (Str. Victor Babeș, nr. 62A) și la sala de dans Prodance 2000 (workshopul de Bachata). Cei care doresc mai multe informații despre evenimentele din 5-6 mai sunt invitați să urmărească actualizările din pagina de Facebook dedicată evenimentului Baia Mare Dance Festival: https://www.facebook.com/events/211937092891633/ sau pe site-ul: http://www.prodance2000.ro/baia-mare-dance-festival/.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA