AcasăslolvaciaSĂRBĂTOARE - "Zilele Maramureşului" au ajuns la cea de-a doua ediţie

SĂRBĂTOARE – „Zilele Maramureşului” au ajuns la cea de-a doua ediţie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sărbătoarea judeţului a ajuns la cea de-a doua ediţie şi se va desfăşura în acest an în prima duminică după Sărbătorile Pascale.

“Consiliul Judeţean Maramureş, în prima duminică după Sfintele Sărbători de Paşte, în parteneriat cu toate instituţiile de cultură pe care le are în subordine şi le îngrijeşte, organizează cea de-a doua ediţie a Zilelor Maramureşului, o sărbătoare frumoasă a maramureşenilor. Spaţiul unde se va desfăşura va fi cel al Muzeului Satului de pe Dealul Florilor dar şi Teatrul de vară”, a declarat Iuliana Dăncuş, directorul Ansamblului Naţional Folcloric Transilvania.

Unul dintre punctele de atracţie ale manifestărilor derulate sub genericul „Zilele Maramureşului” este Festivalul Dacilor Liberi. Timp de două zile, în 9 şi 10 mai, în Muzeul Satului din Baia Mare, vizitatorii vor putea asista şi participa la cele şase ateliere demonstrative de meşteşuguri străvechi.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Omnis Barbaria, în calitate de organizatori ai festivalului, cel mai spectaculos, cel care atrage cei mai mulţi doritori în a-şi încerca abilităţile artistice este atelierul de olărit. Doritorii vor putea să realizeze propriile vase de lut, fie la roată, fie manual, după metode practicate de daci acum mii de ani.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de ţesut cu război vertical, de cusut şi împletit, de fierărie şi de confecţionat cămăşi din zale. Nu vor lipsi demonstraţiile de luptă dintre daci şi romani. Aproximativ 25 de persoane vor fi îmbrăcate în costume dacice, dar vor fi şi câţiva îmbrăcaţi în romani, pentru a se putea face demonstraţiile de luptă.

Festivalul Dacilor Liberi se va împleti cu celelalte activităţi desfăşurate sâmbătă 7 mai şi duminică 8 mai în Muzeul de Etnografie din Baia Mare. Astfel, doritorii vor putea degusta din produsele tradiţionale, gătite de reprezentanţi ai câtorva primării din Maramureş, vor putea admira expoziţiile meşterilor populari şi expoziţiile de unelte şi obiecte organizate de Muzeul Satului Baia Mare.

Serile vor fi dedicate muzicii, pentru că tot în acea zonă, la Teatrul de Vară vor veni personalităţi ale muzicii folk şi ale muzicii populare din Maramureş.

Regalul folcloric, desfăşurat duminică începând cu ora 18.00 îl va avea ca invitat special pe Dumitru Fărcaş.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA