AcasăNews AlertSĂRBĂTOARE – Sute de credincioşi romano-catolici au fost să ia Lumină în...

SĂRBĂTOARE – Sute de credincioşi romano-catolici au fost să ia Lumină în noaptea de Înviere

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sute de credincioşi romano-catolici din Baia Mare s-au adunat noaptea trecută la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Piaţa Cetăţii ca să ia lumină. Deşi termometrele au indicat câteva grade sub temperatura de îngheţ, atmosfera a fost una încărcată de emoţie şi spiritualitate.


„Am venit împreună cu soţul care este romano-catolic la slujba de Înviere. În fiecare an venim la această biserică pentru că ne place aici deşi locuim în afara oraşului”, a spus Maria Pop, o doamnă trecută de 50 de ani.

IMG_7408
Printre cei care au asistat la Liturghie a fost şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a fost primit cu emoţie de enoriaşi.
„Am văzut că a venit şi primarul Cătălin Cherecheş. E foarte frumos din partea lui că a venit să fie alături de noi la această mare sărbătoare. De fapt, el este mereu alături de noi la marile sărbători dar oricum este frumos că a venit şi acum”, a spus Ilona Ferencz, o băimăreancă de 71 de ani.

IMG_7397

Slujba religioasă a debutat cu luarea luminii de la un foc care ardea pe esplanada Pieţii Cetăţii şi apoi a continuat cu rugăciuni şi imnuri religioase. Partea muzicală a Liturghiei a fost asigurată de corul seniorilor bisericii dar şi de tinerii de la Scuola Rivulina. Nu puţini au fost cei care au venit cu coşurile cu merinde ca preotul să le sfinţească.

În cadrul ceremoniei, cei prezenţi au participat şi la o procesiune cu lumânări aprinse prin Centrul Istoric al oraşului, procesiune care este deja o tradiţie.

IMG_7396

Sărbătoarea Paştelui din acest an este una specială doarece se desfăşoară sub egida Anul Milostivirii Divine, proclamat ca un an sfânt extraordinar de către papa Francisc, iar mesajul este unul de conciliere şi împăcare pentru toţi credincioşii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA